Türk yapı sektörünün 42 yıldır en büyük zirvesi olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, bu yıl da sektörün nabzını tutacak.  Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 18-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar, endüstri profesyonellerini desteklemek ve sektöre katkı sağlamak amacıyla zengin içerikli iş programlarına da ev sahipliği yapacak.  Balkan ülkelerinden, Kuzey Afrika’dan, Orta Doğu’dan, Rusya’dan ve BDT ülkelerinden yapı sektörleri temsilcilerini bir araya getirecek olan Fuar’da bu sene yapı sektörünün gelecek senaryoları konuşulacak. 

Sektörün önemli temsilcilerini ziyaretçileriyle bir araya getiren Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, yapı sektörü stratejisini desteklemek, bilgi alışverişini sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve yapı sektörünün kamu, özel sektör ve akademik boyutları arasında etkileşim sağlayarak yeni fikirler hakkında bilgi edinilmesini sağlıyor. 

Her yıl Türk yapı sektörünü farklı içeriklerle buluşturan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, bu yıl da birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Fuarda otuzun üzerinde etkinlik, 90’ı aşkın ulusal ve uluslararası uzman konuşmacı yer alacak. Her yıl birçok farklı ülkeden ziyaretçiyi ağırlayan fuara bu yıl 11 binin üzerinde uluslararası ziyaretçinin geleceği öngörülüyor.  

ROBOT TURUNCU İŞ BAŞINDA

“Tasarla Türet, Robotla Üret!” sloganıyla düzenlenecek olan Yapı Robot Zone’da fuar boyunca eş zamanlı olarak Robot Turuncu ile robotik üretim gözlemlenebilecek. Ayrıca “Yapı sektöründe robot teknolojileri” konulu sohbetlere katılınabilecek. Ahşap/tuğla blokları dizerek kendi mekanını yapacak olan Robot Turuncu, izleyicilere robotlu üretimi deneyimleme fırsatı sunacak. Yapı Robot Zone’un ev sahibi Fabb. 

MARS’TAKİ EVİMİZ KURGULANIYOR

VR Home ile hayalimizdeki mekanları ve Mars’taki evimizde yaşamayı deneyimleyeceğimiz çalışma, Garage Atlas iş birliği ile gerçekleşiyor. Garage Atlas ekibiyle ziyaretçiler, mimari ve çok boyutlu deneyim tasarımı üzerine yapılan VR+ çalışmalarının konumlanacağı Yapı VR Home’u deneyimleme fırsatı bulacak.

FUAR BOYUNCA 5 FARKLI TEMADA GÜNDEM BULUŞMASI

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, ziyaretçilerine iş geliştirmeye yönelik gelecekten izler taşıyan etkinlikler ile verimli bir platform sunacak. Beş gün boyunca beş farklı temada gündem buluşmalarının gerçekleşeceği Fuarda birçok farklı etkinliğe yer verilecek. 
Mimari ve iş odaklı panellerin yer alacağı Yapı Arena’da ortaklığa yönelik oturumlar, inovatif tasarım ve teknolojiler hakkında sohbetler gerçekleştirilecek ve de konuk konuşmacılara söz verilecek. 
Yapı Arena, yenilikçilik odaklı Yapı Innovation özel bölümüyle de öne çıkacak.  Burada sahnesini 2019 yılının yeni ürün ve teknolojilerinin tanıtıldığı canlı sunum ve seminerlere ayıracağı Yapı Arena’da ziyaretçiler tasarım ve üretim süreçlerinde “dijital dönüşüm”, IoT ile Dijital İkiz, BIM ve VR entegrasyonu gibi yeni nesil araç ve kavramlarla tanışma fırsatı bulacak.

Yapı Unplugged 02 Atölyesi ise fuarın bir diğer önemli etkinliği.  Genç profesyonellere, yeni mezunlara ve üniversite öğrencilerine malzemeyi tanıyarak yerinde deneyim boyutu kazandırılacak. Mimarlık, yaratıcı düşünce ve tasarım üzerinden sosyal sorumluluk yükleyen Yapı Unplugged 02 Atölyesi’nin fuar boyunca ortaya çıkardığı modüller, fuarın son günü 22 Haziran Cumartesi ziyaretçilere tanıtılacak.

Yapı Masterclass kapsamında ise dört güne özel tasarlanan farklı ziyaretçi gruplarının ilgi ve çalışma alanlarını kesiştiren moderator eşliğindeki mimari ustalık sınıfları düzenlenecek. Standların gezilmesi ardından yapı sektörünün önemli partnerleri master mimarlar ve onların proje paydaşları olan iç mimar, makine mühendisi, inşaat mühendisi gibi profesyonellerle söyleşiler gerçekleştirilecek. 

BAŞKANLAR FORUMU’NDA YAPI SEKTÖRÜ’NÜN 2019-2020 GÜNDEMİ TARTIŞILACAK

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da yer alacak bir diğer bölüm Başkanlar Forumu. Burada yapı sektöründe aktif olan derneklerin başkanları ve kamu temsilcileriyle “Gündem Buluşması” gerçekleştirilecek. Başkanlar Forumu’nun her yıl Yapı Fuarı İstanbul’un sunduğu platformla gelenekselleşmesi öngörülüyor. Sektörün geçirdiği yılın malzeme, inşaat, ekonomi ve planlama perspektiflerinden değerlendirileceği buluşmada gelecek projeksiyonlar tartışılacak. Ayrıca fuarın ilk gününden mesajlar verilmesi ve yerel yönetim ile devlet politikalarının mercek altına aldığı konu başlıkları gündeme taşınılacak.