Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

Firmamız, 1973 yılında özellikle NATO ve TSK inşaatları taahhüdü yapmak üzere kurulmuştur. Yıllar içinde bu konudaki taahhüt işlerinin azalması ile diğer yurtiçi ve yurtdışı taahhüt işlerini de üstlenmiştir. Daha sonra 1987 yılında bir projede karşılaştığımız temel altı su sorununu çözebilmek için tanıştığımız, Kanada menşeili Xypex kristal üreterek betonu suya karşı geçirimsiz yapan ürünlerin Türkiye distribütörlüğüne başladık. “Reklamın en iyisi ürünün kendisidir” diyerek yürekten inandığımız bu işe hızla odaklandık ve zaman içinde inşaat işlerini tamamen sonlandırdık. 1995 yılında ise yoğun taleplere rahatlıkla cevap verebilmek için Kanada şirket merkezinden üretim lisansı aldık. 1995’ten beri Xypex Lisanslı Üreticisi; Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya distribütörüyüz. Ayrıca 1987’den beri İsviçre malı Proceq Tahribatsız Beton Test Cihazlarının Türkiye distribütörlülüğünü yapmaktayız. Konularında en başarılı iki ürünü, Türk inşaat piyasasının hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz. 

Son zamanlarda otopark, metro, arıtma tesisleri, temel ve bodrum katları, otel gibi projelerde uygulamalar yapmaktayız. Ancak projelere tam olarak bitmeden proje ismi belirtmeyi uygun bulmuyoruz. Xypex kullanılan projeler, bitiş tarihileri itibariyle Topsit’in internet sitesinde yayınlanmaktadır. Detaylı bilgi ve başarı öyküleri için teknik ekibimiz her zaman yardımcı olmaya hazırlardır. 

Köprü projelerinde su yalıtımı kullanımı hayati öneme sahip. Bu projelere sağladığınız avantaj nedir?

Köprüler çok önemli ve uzun ömürlü olması planlanan yapılardır. Kimi zaman ayakları deniz içinde yer alabilmektedir. Sert iklim şartları, buz, don gibi olumsuzlara maruz kalmaktadırlar. Bu nedenle beton kalitesine önem verilmelidir. Ayrıca her yıl bakım ve tamirleri düzenli olarak yapılmalıdır. Bunun için Proceq Tahribatsız Beton Test cihazlarından Profometer Corrosion cihazını önerebiliriz. Ayakları suyun içinde kalan köprü projelerinden İstanbul Haliç Metro köprüsü başarılı bir Xypex projesi örneğidir.

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz? Planlarınız neler?

Tüm dünya olarak geçirdiğimiz zorlu pandemi süreci hepimizi derinden etkiledi. Çok garip ve hayatımızı altüst eden bir süreç yaşadık. Yavaş yavaş eski çalışma tempomuza döneceğimiz günleri iple çekiyoruz. İşe kesin dönüş yaptığımızda kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kaliteli ürün üretimi, prestijli projeler, başarılı uygulamalar, teknik destek ve tabii ki müşteri memnuniyeti ağırlıklı odaklandığımız konular olacaktır. 
Son olarak müteahhitlere, mühendis ve mimarlara sesleniyoruz: İmza attığınız projelerde kaliteden ödün vermek istemiyorsanız, proje bittikten teslim edildikten sonra başınız ağrımasın istiyorsanız ürün seçimine özen göstermelisiniz. Ürün seçimi yapılırken sadece fiyat odaklı olmamak, ürünlerin fonksiyonlarını, hizmet ömürlerini, çevreye duyarlılıklarını da kıyaslamak çok önemlidir. Unutmayın “Kalite ucuz değildir ama her zaman alternatiflerden daha ucuzdur!”