SİLTAŞ YAPI'DAN İSTEYENLERİ "EV"LENDİRECEK KAMPANYA SİLTAŞ YAPI'DAN İSTEYENLERİ "EV"LENDİRECEK KAMPANYA

Türk yapı malzemeleri sektörü, 2022'de ABD'de organize edilecek 4 fuara katılarak sektörün lansmanını gerçekleştirmeyi planlıyor.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komite Başkanı Serdar Urfalılar, yapmış olduğu yazılı açıklamada, Türk yapı malzemeleri piyasasının 11 ayda ihracatta önemli bir başarı sergilediğini ifade ederek, yılı en iyi düzeyde tamamlayacağını söyledi.

EN YÜKSEK ARTIŞ DEMİR-ÇELİK ÜRÜN GRUBUNDA

Cari fazla veren ve 200'ün üzerinde ülkeye ürün satan yapı malzemeleri piyasasının üretim ve istihdam odaklı çalışmaları sürdürdüğünü bildiren Urfalılar, 11 ayda ihracatta en yüksek artışın yüzde 64,64 ile demir-çelik bazlı ürün grubunda görüldüğünü dile getirdi.

Ocak-kasım döneminde en fazla dış satımın 1,8 milyar dolarla Birleşik Krallık'a yapıldığını, onu İsrail ve Almanya'nın izlediğini aktaran Urfalılar, sektörün kasım ayında  2,8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini anımsatarak şöyle devam etti:

"Sektör olarak aralık ayına da oldukça yüksek ihracat rakamlarıyla girdik. Hedefimiz bu yılı en iyi düzeyde kapatıp yeni senede yeni hedeflere odaklanmak." 

İKİSİ YILIN BAŞINDA İKİSİ SONUNDA

Sektör olarak yeni dönemde fiziki fuarlara katılım sağlayarak tanıtıma odaklanacakları bilgisini veren Urfalılar, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Eylül ayında Dubai Big 5 fuarına katılarak dünyanın en prestijli fuarlarından birinde sektörümüzü temsil etme fırsatına sahip olduk. Daha sonra ekimde Libya Build, kasımda Batimatec Cezayir fuarlarında tanıtım gerçekleştirdik. 2022'de ise Amerika'da düzenlenecek olan 4 fuara katılmayı planlamaktayız. Bunlar; ocakta World of Concrete, şubatta International Builders Show, martta New York Build ve nisanda Chicago Build. Yılın sonlarına doğru ise 2 adet milli katılım amaçlıyoruz. Bunlar 3-6 Ekim'de Fransa'da Batimat Paris, 19-21 Ekim'de Meksika'da Expo Cihac fuarları. Ekim ayının sonunda ise ayrıca Almanya'da Bauma Fuarı'na katılmayı planlamaktayız." (AA)