TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'nin, Eskişehir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla organize edilen "2. Yapı Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı" açıldı.

"SOSYAL YAŞAMA, TOPLUMSAL YAPIYA DİREKT ETKİ EDİYOR"

Açılış vesilesiyle bir konuşma gerçekleştiren Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, yapı kültürünün geliştirilmesi, insanların hak ettiği güvenli yapılarda yaşayabilmesi ve sürdürülebilir bir sistemin oluşturulabilmesi yolundaki önemli adımlardan birinin, sektör profesyonellerinin buluşma noktası olan fuarlar olduğunu dile getirdi. Ayyıldız, tüm imalat sanayi sektörlerinde olduğu gibi inşaat sektöründe de inovasyon kabiliyetinin yüksek olması ve çevre dostu, enerji verimli ve kullanışlı sürdürülebilir şehirler için uygun binalar tasarlanması hususunda katkı sağlamak amacıyla organize edilen fuarların önemine işaret etti.

Konuşmasında Türkiye'nin kalkınması ve istihdam açısından inşaat sektörünün önemine değinen Ayyıldız, "Bu alanın önemini daha iyi anlayabilmek adına ekonomimiz için sahip olduğu konuma, diğer sektörlerle olan bağlantı düzeyine, üretimdeki payına ve sağladığı istihdam verileri ile oluşturduğu katma değere bakılması gerekmektedir. Yalnızca yapı üretmek, bakım ve onarım işleri bağlamında değerlendirilmemesi gereken inşaat sektörü, bileşenleri ile sosyal yaşama, toplumsal yapıya doğrudan etki eden, çevre dostu ve sosyal sorumluluk taşıyan bir yapı hale gelmiştir." ifadelerini kullandı.

TÜYAP başta olmak üzere fuara katkıda bulunanlara, emek verenlere teşekkür eden Vali Ayyıldız, fuarın Eskişehir'e ve Türkiye'ye istenilen katkı ve faydayı sağlamasını temenni ederek sözlerini noktaladı.

MAPEİ TÜM DÜNYADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR MAPEİ TÜM DÜNYADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

28 KASIM'A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

Vali Ayyıldız, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Arslan, Moğolistan'ın Ankara Büyükelçisi Gombosuren Munkhbayar, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve diğer ilgililer, açılış kurdelesini kesti ve ardından stantları gezdi.

ETO-TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuar, 28 Kasım'a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. (AA)