Sektörünün en önemli fuarı olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, inşaat sektörünün trendlerini konuşmak ve en yeni yapı teknolojileri ve yapı ürünlerinin sergilemek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl 43. gerçekleştirilecek olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un tarihi 18-22 Nisan’da gerçekleştirilmesi planlanıyorken küresel çapta yaşanan COVID-19 nedeniyle ileri bir tarihe alındı. 

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Nisan 2020 sonuna kadar gerçekleştirilmesi beklenen fuarların ertelenmesine yönelik karar almıştı. Bunun üzerine yapılan değerlendirme sonucunda 43. gerçekleştirilecek olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un 24-28 Ağustos 2020 tarihlerinde gerçekleştirilmesine karar verildi. Yeni tarihinde 43. gerçekleştirilecek olan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Yapı Fuarı’na imza atan Hyve Group’un Türkiye Genel Müdürü Kemal Ülgen, Ticaret Bakanlığının aldığı kararı yerinde bulduğunu belirtti. 

Son dönemde küresel çapta yaşanan COVID-19 virüsünün yol açtığı yaygın hastalık durumunun ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından hastalığın pandemi olarak tanımlanmasının, iş dünyasında ciddi bazı önlemler alınmasını gerektirdiğini açıklayan Ülgen, çalışanlarının, katılımcılarının ve ziyaretçilerinin sağlığının her zaman birinci öncelikleri olduğunu aktardı. Türkiye’nin en önemli sektörlerinden yapı ve inşaat alanında düzenleyecekler, fuarlarını 24-28 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenleme kararını tüm paydaşlarının anlayışla karşılayacaklarından emin olduklarını açıkladı. Ülken katılımcılarını ve kamuoyunu her türlü gelişmeden haberdar edeceklerini belirtti.

Balkanlar, BDT ülkeleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgenin en büyüğü olan, dünyada ise ilk 5’te yer alan Fuar, 4 gün boyunca tüm dünyadan ziyaretçilerini ağırlamak için hazırlıklarına devam ediyor.