Samsung’un Araştırmadan Sorumlu Başkanı Dr. Sebastian Seung yaklaşan Tüketici Elektroniği Fuarı öncesinde yayınladığı makalede, fuarda bizleri bekleyen yenilikler hakkında önemli ipuçlarını paylaştı.Dünyanın en geniş kapsamlı ve etkili teknoloji etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) bu yıl 11-14 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kovid-19 nedeniyle ilk kez dijital ortamda düzenlenecek bu etkinlikte dünyanın önde gelen teknoloji markası Samsung Electronics de yeni geliştirdiği ürünlerin ve teknolojilerin tanıtımını yapmaya hazırlanıyor.
 
Teknoloji tutkunları markanın açıklayacağı yenilikleri merakla beklerken Samsung’un Araştırmadan Sorumlu Başkanı Dr. Sebastian Seung yayınladığı makalede fuarda bizleri bekleyen yenilikler hakkında bilgi verDİ. 2020'nin, başka hiçbir yıla benzemeyen, hızla ve beklenmedik bir biçimde hayatları altüst eden ve normali yeniden tanımlayan bir yıl olduğunu belirten Seung, sağlığımız, sevdiklerimizlerimiz ve değer verdiğimiz deneyimler gibi kendimiz için gerçek anlamda önemli olan şeylere dair bakış açını da değiştirdiğine işaret etti. Yeni yaşam biçimine uyum sağlamak için büyük bir hızla teknolojiye sarılındığını belirten Seung, başka insanlara bağlanmanın, günlük yaşamda, doğrudan evlerin rahatlığında yeni bir sevinç bulmak için teknolojinin kullanıldığını kaydetti. Hayatımıza devam etmek için eğitimde, iş yaşamında ve her şeyin donduğunu hissettiğimiz bir dönemde hayatımızın önemli anlarını sanal ortamda kutlarken teknolojiye başvurulduğunu aktaran Seung, Samsung olarak geçtiğimiz yılın Tüketici Elektronik Fuarı’nda (CES) önümüzdeki on yılı belirleyen marka olduklarını, fuar boyunca yeni teknolojileri yaşamlar için giderek daha anlamlı kılan deneyimleri hayata geçirme yönündeki vizyonlarını ortaya koyduklarını hatırlattı. Yaşam alanlarının spor salonlarına ve toplantı odalarına, mutfakların kendine has ihtiyaçlarına göre hiper-kişiselleşme alanlarına dönüştüğü bir dünyanın habercisi olduklarının altını çizen Seung, o dönem, bahsedilen bu deneyimlerin bu kadar kısa bir sürede bu kadar önemli hale gelmesinin önemli olduğunu kaydetti..

"HERKES İÇİN DAHA İYİ BİR NORMALİ YARATABİLİRİZ"

Bu nedenle bu yıl Las Vegas’ta fiziksel olarak bir araya gelemesek bile, bu yılki Tüketici Elektroniği Fuarı'nın, yaşamlara vedünyayı iyileştirmeye yönelik deneyimlere odaklandığımız bu yolculuğun bir sonraki safhasına geçilen bugünlerde, belki de şimdiye kadar gerçekleştirilen en heyecan verici Tüketici Elektroniği Fuarı olacağını kaydeden Seung, herkes için daha iyi bir normalin hep birlikte yaratılabileceğinin altını çizdi.
Senung, "Sözünü ettiğim bu ‘herkes için daha iyi bir normal’ vizyonumuz, doğru teknolojilerle daha iyi, daha parlak bir geleceğe hazır olacağımız fikri etrafında şekilleniyor. Daha iyi bir normalin perdesini aralayacağımız Tüketici Elektroniği Fuarı toplantımızda katılımcılarla buluşmak için sabırsızlanıyorum. Bu toplantıda, öncelikle kişiselleştirilmiş teknolojilerden, ev içi yaşamınızı iyileştirmeye yönelik yapay zekâya dayalı teknolojilerden, daha sonra da toplumumuz ve dünyamız için gerçek anlamda fark yaratacak olan yeniliklerden bahsedeceğiz. Duyuracağımız yenilikler arasında, aşağıdaki başlıklar genel bir izlenim de verecektir. 
 
DAHA İYİ DAHA KİŞİSELLEŞTRİLMİŞ BİR DENEYİM

‘Herkes için daha iyi bir normal’ vizyonumuz insan odaklı bir süreç. Artık hepimiz evde daha fazla vakit geçirir olduk. Bu bağlamda yaşam alanlarımızdan daha çok şey bekliyoruz ve bu durum birçoğumuz için zorlayıcı bir hal alıyor. Tam da bu nedenle, yoga tekniklerinde ustalaşmaktan evde spor hedeflerinize ulaşmaya, kullanımı kolay ve birbiriyle bağlantılı mutfak aletleri kullanarak size özel tariflerle yeni bir diyete başlamaya uzanan kusursuz kişiselleştirilmiş deneyimler aracılığıyla yaşamınızı zenginleştirecek daha akıllı teknolojiler sunuyoruz.  

Sonuç olarak, daha iyi normal kavramı da kişiye göre değişen bir süreç olacak. Her bireyin kendi özel ihtiyaç ve alışkanlıkları etrafında şekillenecek. Yaşam biçimimize uyum sağlayabilen ve yaptığımız her şeye değer katabilen, yeni deneyimleri daha erişilebilir ve heyecan verici kılan teknolojileri yaratmak zorundayız. Evinizde, masayı kurmanıza, marketten aldıklarınızı yerleştirmenize yardım eden, eşyaları tanıyıp doğru ve dikkatli bir biçimde taşıyabilen güvenilir bir yardımcınız olsa hayatınız çok kolay olmaz mıydı? Artık tüm bunlar gerçeğe dönüşüyor çünkü Tüketici Elektroniği Fuarı’nda, araştırmalarımızın geldiği son noktanın böyle bir yardımcıyı nasıl evinize kadar getirebildiğini sizlere göstereceğiz. Yapay zekâ destekli teknolojilerimizi, her zamankinden daha fazlasını yapabilmenizi sağlamak üzere geliştiriyoruz. Daha iyi normale giden yolda, robot teknolojisinin bizleri hangi biçimlerde destekleyeceğini sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. 

DAHA AYDINLIK BİR GELECEK TEKOLOJİYLE ŞEKİLLENİYOR

Bu yolculukta, yalnızca kullanıcılarımıza değil, gezegenimize ve topluma da hizmet etme sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız. Teknoloji, insanların dünyayla iletişim kurma ve onu deneyimleme biçimlerini yeniden şekillendirebiliyor. Aynı zamanda daha aydınlık bir geleceği mümkün kılacak bir unsur. Yaşamımız boyunca karşılaştığımız en büyük zorluklardan birinin üstesinden gelmeye çalışırken birlikte hareket etmeli, daha iyi normalin gelecek nesiller için de faydalı olmasını sağlamalıyız. Bu nedenle Tüketici Elektroniği Fuarı’nda, Samsung olarak sürdürülebilirlik vizyonumuzdan da bolca bahsedeceğiz. 
 
Küresel bir teknoloji öncüsü olarak, daha iyi bir geleceğin önündeki engelleri aşmak benimsediğimiz misyonun en önemli parçası olmaya devam edecek. Çünkü yaptığımız her şeyde insanları, toplumu ve gezegeni merkeze alıyoruz.  Geride bıraktığımız zorlu yılın üstesinden gelmenin yanı sıra ‘herkes için daha iyi bir normali yaratma’ konusunda eşsiz bir fırsat yakalama aşamasındayız. Samsung’un bunu nasıl gerçekleştireceğine dair Tüketici Elektroniği Fuarı’nda daha fazla bilgi paylaşacağım için çok heyecanlıyım.”