Yangın güvenlik sistemleri alanında proje, danışmanlık, uygulama, servis ve bakım hizmeti veren Deka Mühendislik, uluslararası standartlara sahip yangın sistemleri ile yaşam alanlarını daha güvenli kılıyor. 

Yerel yönetmelikler ve uluslararası kabul görmüş standartlar doğrultusunda hedef kitlesine çözüm sunan firma en son teknolojiye sahip geniş bir ürün gamına sahip. Yangın söndürme sistemlerinden yangın algılama sistemlerine, kapalı devre kamera sistemlerinden FM-200 gazlı otomatik söndürme sistemlerine kadar geniş bir ürün gamına sahip olan firmanın çalışmaları hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Özdemir Erkantar, “CO2 gazlı otomatik söndürme sistemleri, NYTRARGON® gazlı otomatik söndürme sistemleri, köpüklü söndürme sistemlerinin dizaynı ve kurulumu, sprinkler sistemlerinin dizaynı ve kurulumu, yangın dolabı sistemleri, çevre hidrant sistemlerinin dizaynı ve kurulumunun yanı sıra portatif söndürücülerin imalatı, satışı, bakımı ve dolumu, muhtelif yangın sistem ve yangınla mücadele malzemeleri satışı gerçekleştiriyoruz.” dedi. 

Yangın güvenlik sistemlerinin diğer teknolojiklere paralel olarak gelişme gösteren bir sektör olduğunu ifade eden Erkantar, sektörde yaşanan son gelişmeleri yakından takip ederek müşterilerine en iyi çözümü sunmaya çalıştıklarını ifade etti. 

"YANGINA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER KONUSUNDA BİLİNÇLENİLMELİ"

Türkiye’de sıklıkla yaşanan iş kazalarına ve yangın olaylarına dikkat çeken Erkantar,  bu sorunların önüne geçebilmek adına öncelikle iş yeri sahiplerinin ve çalışanların bu konuda eğitilmesi gerektiğinin altını çiziyor.  Yaşanılan olaylardan tecrübe edinmesi gerektiğini belirten Erkantar, özellikle yangına karşı yeterli tedbirlerin alınıp alınmadığına yönelik denetimlerin sıklıkla yapılması gerektiğini vurguluyor. Son yıllarda bununla ilgili çalışmaların arttırılmaya çalışıldığını ifade eden Erkantar, “Örneğin yangın güvenlik sistemleri ile ilgili alınması gerekilen tedbirler talep ediliyor. 2015 yılında yürürlüğe giren yönetmelik ile çok daha fazla önlemler alınmaya başlanıldı. Bu yönetmelikle yapının tehlike sınıfına göre kullanılacak malzemeler ve alınacak tedbirler belirlendi.” Diyor.