Türkiye’de ne yazık ki binalarda yangın kazaları sıklıkla yaşanıyor. Bu kazaların daha büyük sonuçlara sebep vermesini engelleyecek çözümlerin başında yapı malzemeleri geliyor. ACP Yapı Elemanları, yangına dayanıklı camlı alüminyum sistemleri ile yangında yapıda güvenliği artıracak çözümler sunuyor. 
Türkiye’de uygulanan ulusal yangından korunma mevzuatının Avrupa Birliği teknik mevzuatı ile uyumlu bir şekilde yapılandırıldığını belirten ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ, ulusal standartlarda yer alan EI 30, EI 60, EI 90 ve EI 120 performanslarında yangına dayanıklı camlı alüminyum sistemlerinin tamamını üretebildiklerini vurguluyor. 

ULUSLARARASI STANDARTLARDA ÜRETİM

Ürünlerinin yangın zonlarında olması gereken sabit bölümlendirme elemanları ve geçiş sistemlerinin olması gereken tüm teknik özelliklerini içerdiğini belirten Karabağ, sabit bölmeli camlı sistemleri EI 120 sınıfına kadar, hareketli geçiş sistemlerini ise EI 90 sınıfına kadar üretebildiklerinin altını çiziyor. Kapı geçiş sistemlerinde yer alması gereken panik bar sistemlerinin, kapı kapatıcı sistemleri ve gerekli olduğunda elektromekanik sistemlerin tamamı ile sistem detaylarının çözümlendirildiğini dile getiren Karabağ, şunları söylüyor: 

“Bu ürünlerimizin tamamı Türkiye'de geçerli olan "Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik" gereğince komple bir sistem olarak (Camlı, aksesuarları takılmış ve kullanılabilir haliyle) TS EN 1634-1 " Yangına dayanıklılık deneyleri-Kapı ve kepenkler-Bölüm 1: Yangın kapıları ve kepenkleri" ve/veya muadil EN 1634-1:2014 standardına göre test edilerek,  TS EN 13501-2 " Yapı mamulleri ve yapı elemanları - Yangın sınıflandırması - Bölüm 2: Yangına dayanım deneylerinden elde edilen veriler kullanılarak sınıflandırma (Havalandırma tesisatları hariç)" ve/veya muadil EN 13501-2 standardına göre sınıflandırılmıştır. Test sertifikaları ITE-Polonya'dan alınmıştır. “
İş merkezi, rezidans, otel, havalimanı, hastane gibi nitelikli ürünlerin ihtiyaç olduğu her türlü projeye yönelik olarak takip, ürün ihtiyaçlarının belirlenmesi, tekliflendirme, malzeme tedariği ve yerinde montaj hizmeti sunduklarını belirten Karabağ, İsviçre – Alman  menşeili "Dormakaba" firmasının kapı donanımları, geçiş sistemleri, cam sistemleri; Polonya menşeili "Ponzio" firmasının yangın dayanımlı alüminyum kapı, pencere, cephe sistemleri; İtalyan menşeili "Comunello" firmasının pencere açma motorları; İsviçre menşeili "Sunparadise" firmasının kış bahçesi sistemleri, yana kayar ve katlanır alüminyum kapı sistemleri; Alman menşeili "Roto-Frank" firmasının alüminyum kapı ve pencere aksesuar sistemleri ile müşterilerine hizmet verdiklerini, ihtiyaç olması halinde bu ürünler için montaj ve satış sonrası teknik servis hizmeti de sunduklarını sözlerine ekliyor.