Uzun yıllara dayanan tecrübesi ve bilgi birikimi ile müşterilerine hizmet veren Deka Mühendislik, başarılı çalışmalarıyla bugüne kadar birçok önemli projeye hizmet verdi.
Proje, danışmanlık, uygulama, servis ve bakım hizmetleriyle öne çıkan markanın Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Özdemir Erkantar, yapılarda yangının çıkmasını engelleyecek önlemlerin alınmasının önemine işaret ediyor. Yangın önleme tedbirlerinim neler olduğuna değinen Erkantar, aktif ve pasif önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor. 

Binada alevin yayılmasını engelleyecek önlemlerin alınmasının hayati önem sahip olduğunu belirten Erkantar, bu konuda özellikle yapıda kullanılacak dış cephe ya da iç yapı malzemelerinin niteliğine dikkat çekti. Yüksek yapılarda aktif yangın önleme tedbirinin alınması gerektiğini dile getiren Erkantar, binaların dayanımının yüksek olması gerektiğini ve de yapı içerisindeki kaçış yollarına gerektiği gibi planlanmasını önemle vurguladı.  

Yangın Yönetmeliğinde hangi yangın sistemlerinin kullanılacağını belirtildiğini dile getiren Erkantar, binada yağmurlama sistemlerine, yangın algılama ve yangın dolaplarına yer verilmesi gerektiğini ifade ediyor. Erkantar, yangın kaçış yollarının mutlaka aydınlatılması gerektiğini aktarıyor.