İstanbul’da 2011 yılında yangın kapısı üretmek üzere kurulan CMD Metal, sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Yangın çıkış kapıları, metal kapılar, yangına dayanıklı şaft kapakları ve inox paslanmaz kapı imalatıyla mimari yapılara hizmet veren marka, kalitesiyle öne çıkıyor. 

Yaklaşık 1000 metrekare kapalı alanda üretim gerçekleştiren firmanın ayda 800- 1000 kapı üretme kapasitesine sahip. Tasarım, imalat ve montaj gerçekleştiren firmanın çalışmalarını Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Süt ile konuştuk. 
Yangın kapılarının Amerika haricinde her ülkede geçerli olan uluslararası sertifikalara sahip olduğunu dile getiren Süt, yangına karşı 60 dk- 180 dk kadar dayanımlı olan yangın kapılarının mevcut olduğunu dile getiriyor. Ses, ısı izolasyonlu kapılarıyla da hizmet veren markanın yangın kapıları E180, El260 yangın dayanım sınıfında yer alıyor. 

Yaşam alanlarında yangın kapılarının mutlaka kullanılması gerektiğini ifade eden Süt, acil çıkış kapısı olarak da bilinen yangın kapılarına, istenen RAL renginde boyayarak opsiyonel olarak panik bar ve kol ilave ettiklerini açıklıyor. Kendi kendine kapanması için ise hidrolik takarak standarda uygun hale getirdiklerini ifade eden Süt, “Yangın ve acil durumlarda kullanılan kapılar, fonksiyonel olmanın yanında estetik ve ergonomik özellikleri de taşıyor. Ürün özellikleri olarak mekana ve kapı ölçülerine göre çift kanatlı ve tek kanatlı olarak da imal edebiliyoruz. Standart üretimin yanı sıra özel ölçülerde de imalat gerçekleştiriyoruz.” Diyor.