Ülkemizde binalarda sıklıkla yaşanan kazaların başında yangın geliyor. Bu kazaların binada bulunan insanların can güvenliğine zarar vermemesi için birtakım güvenlik önlemlerinin alınması zorunlu. Bu önlemlerin en başında Türkiye Yangından Korunma Yönetmeliği gereği binalarda yangın çıkış alanlarının bulunması ve bu alanlarda aleve karşı yüksek dayanımlı yangın kapılarının kullanılması zorunlu. 1973’ten beri yeniliğe ve teknolojik büyümeye önem vererek yatırımlarına devam eden Gür Metal, yangın kapıları ile bu ihtiyaca cevap veriyor. 

SAHİP OLDUĞU STANDARTLARLA KALİTESİNİ TESCİLLİYOR

Sac kapı kasası, yangın kapısı, şaft kapağı ve çok amaçlı sac kapı üretimi gerçekleştiren Gür Metal, proje bazlı çalışan firmaların özel imalat işlerini de gerçekleştiriyor. Yenilikçi çizgisi ışığında sürekli Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiren firmanın yangın kapıları TSE tarafından test edilmiş, E120-EI60 ve E180-EI120 sınıflarında belgelendirilmiştir. Birçok projede 120 dk. yangına dayanıklı kapı istendiğini ifade eden Gür Metal Kasa firma sahibi Selim Hakan Güler, firmalarının belgeleri sayesinde bu projelere çözüm sunabildiklerini belirtiyor. Yangın kapılarının standart veya proje ölçülerinde üretilebildiğini aktaran Güler, “Yüksek teknolojili tam otomatik kesim büküm hatlarımızda hassas olarak üretilen parçalar, alanında uzman kadromuz tarafından birleştirilmektedir. Sac kapı kasası ve yangın kapısı bir bütün haline getirildikten sonra son teknoloji elektrostatik boya ünitemizde boyanarak paketleme işlemine geçmektedir. Ürünlerimiz kabarcıklı naylon ile boyasına zarar gelmeyecek şekilde paketlendikten sonra sevke hazır hale gelmektedir.” dedi.

1973 yılından şu ana kadar birçok önemli projeye çözüm sunduklarını ifade eden Güler, “Başta Mesa İnşaat olmak üzere, Tepe İnşaat, Oyak İnşaat, Nurol İnşaat gibi büyük inşaat firmalarının lüks konut ve diğer projelerine sac kapı kasası çözümü sunduk. Ancak zaman içerisinde lüks yapılarda ahşap kasa tercih edilmesiyle beraber daha çok dayanıklılık gerektiren yapılara hizmet vermeye başladık. Bunlar okullar, hastaneler, resmi binalar, devlet daireleri, AVM’ler, askeri binalar, hapishaneler, havalimanları gibi yapılar. Son yıllarda yaptığımız projelerden bazıları; İstanbul Sarıyer Devlet Hastanesi, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Suriye’de devletimiz tarafından yapılan iki adet şehir hastanesi, Eskişehir Şehir Hastanesi, Ankara ve çevre illeri ağırlıkta olmak üzere tüm Türkiye’de valiliklere bağlı okul inşaatları, MSB tarafından inşa edilen askeri binalar örnek olarak gösterilebilir.” Diye konuştu.

Gür Metal’in marka değerini ileriye taşımayı ve müşterilerine daha iyi hizmet vermeyi vizyon edinmiş bir firma olduğunu vurgulayan Güler, bugüne kadar imalatını gerçekleştirdikleri her üründe kaliteden taviz vermediklerini, firmalarını rakiplerinden ayıran özelliğinin bu olduğunu vurguluyor. Güler, sözlerini şu şekilde sürdürüyor: “Bu nedenle bundan sonraki süreçte de yenilikçi ve teknolojik çizgimiz doğrultusunda kaliteden taviz vermeden müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımız devam edecektir. Türkiye pazarındaki marka bilinirliğimizi yurt dışında da sağlamak ve ihracat oranımızı artırmak için çalışmalarımız devam edecektir.”