Konut yapılarında can ve mal güvenliği açısından yangına karşı önlemlerin alınmasının hayati öneme sahip olduğunu hatırlatan CMD Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Süt, konutlarda kullanılan yangın çıkış kapılarının ve şaft kapaklarının sertifikalı olması gerektiğini vurguladı. Süt, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“YANGIN ÇKIŞ KAPILARINDA SERTİFİKAYA ÖNEM VERİLMELİ”

“Merdiven altı üretilen standartlara uygun olmayan, sertifikasız yangın çıkış kapıları güvenli değildir. Katlar arası geçişlerde şaft boşlukları bulunur. Burada kullanılan şaft kapakları dekoratif olması amaçlı ahşaptan ya da alüminyumda kullanılabiliyor. Halbuki bu ürünler alevi kesmediği için katlar arası duman ve alevin geçişi önlenemeyebiliyor. Burada kullanılacak şaft kapakları alev ve duman geçişini önleyecek nitelikte sertifikalı ürünler olmalıdır. Aynı zamanda birçok ailenin yaşam sürdüğü konutlarda yangın çıkış kapılarına mutlaka yer verilmelidir. Ne yazık ki ülkemizde bazı firmalar, fiyat odaklı hareket ederek yangın çıkış kapılarının aleve karşı dayanım süresine ve ürünün sertifikalı olmasına çok da önem vermemektedir. Konut sahipleri ev satın alırken ne yazık ki bu gibi hayati önem taşıyan konulara önem vermiyor. Kişiler daire satın alırken firmalardan gerekli belgeleri talep etmeli, güvenlik konusunda alınan tedbirler hakkında taleplerde bulunmalıdır. Diyarbakır’da yaşanan yangın kazası can kaybı ile sonuçlanmadı ancak geçmiş yıllarda ne yazık ki ölümle sonuçlanan yangın kazalarına tanık olduk. Teknik şartnamelerde yer verilecek yangın çıkış kapıları aleve karşı dayanım süresi, ihtiyaca uygun olup olmadığı kontrol edilerek belirtilmelidir. Uygun olmayan yangın çıkış kapıları tercih edilmemeli, sertifikalı ürünler tercih edilmelidir. Ayrıca projelerde kullanılan yangın çıkış kapılarının şartnamelere uygun olup olmadığı da sonrasında yetkili kurumlar tarafından mutlaka denetlenmelidir. 
CMD Metal olarak 2011 yılından bu yana İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde yer alan tesisimizde yangın çıkış kapıları, metal kapılar, yangına dayanıklı şaft kapakları ve inox paslanmaz kapı imalatımızla konut başta olmak üzere tesislere, kamu binalarına güvenli çözümler sunuyoruz. Yangın kapılarımız uluslararası sertifikalara sahip. Yangına karşı 60 dk- 180 dk kadar dayanımlı olan yangın kapılarımız mevcut. Yangın kapılarımızın yangın dayanım sınıfı: E180, El260’dır. Yaşam alanlarında yangın kapıları mutlaka kullanılması gerekiliyor. CMD Metal olarak yangın kapısının insan hayatındaki önemini bilerek üretimine devam ediyoruz.”