2020 yılını hem firmanız hem de sektörünüz açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? 

2020 yılı aslında çok verimli geçti, tüm krizlere idmanlı olan sektörümüz için pandemi çok etkileyici olmadı. İşler kontrollü bir şeklide devam etti ama tabii ki Covid-19 salgını ciddi bir psikolojik baskı yaptı hepimize bireysel olarak. İnşaat sektöründe 2018 yılındaki kur atağından kaynaklı beklemeye alınmış olan birçok proje ve 2019 yılındaki inşaat durgunluğu nedeniyle duran işler starta basmak için resmen 2020 yılını bekliyormuş. Sektörümüz ve biz için iyi işler çıkarttığımız bir yıl oldu 2020.

Kış ayının gelmesi ile enerji tüketimi de artıyor. Nitekim ülkemizde enerjinin yüzde 30’u bina ısıtmak için kullanılıyor. Isı yalıtımın enerji verimliliğinde katkısı nedir, firmanız bu konuda nasıl bir fayda sağlamaktadır?

20Her zaman dile getiriyoruz, enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz ve enerjiyi döviz ile ithal ediyoruz. Hem ev ekonomimiz hem de ülke ekonomimiz açısından enerji maliyeti ciddi bir giderimiz. Yalıtım en iyi yatırım derken ev ekonomimizden, her yalıtım aslında bir sosyal sorumluluk projesidir derken de ülkemizin ekonomisinden hatta geleceğimizden, küresel ısınmadan bahsediyorum. Enerji ihtiyacı sonsuz, kaynaklar sınırlı. Sözün özü; yapılan yalıtımın doğruluğu enerji verimliliğinin temelini oluşturuyor. Yalıtım sistemi de burada çok önemli bir mevzu haline geliyor. Yalıtımı sürdürülebilir bir yatırım haline getirebilmek için doğru ürünlerin doğru ustalarca detaylı işçilikle yapılması gerekiyor. Biz firma olarak müşterilerimizi doğru kalınlıkta ve en verimli olacak lambda (Isı iletkenlik katsayısı) değerinde ürünlere yönlendiriyoruz. EPS grubunda lamba 0,031’in üstünde malzeme satışımızı tamamını kaldırdık. Talep olsa bile dansitesi düşük, yalıtım değeri düşük ürünler satmıyoruz. Bir nevi boykot, bizim için her şey satış değil… Satışlarımızda artık aha düşük ısı iletkenlik katsayısı olan, ısı yalıtım verimliliği daha yüksek olan malzemeler önceliğimiz. 

2021 yılında yol haritanız ne olacak? Hedefleriniz neler?

Aynı hız, aynı dinamik motivasyonumuz ile yola devam edeceğiz.