Isı yalıtımın enerji verimliliğine olan etkisi nedir? NimeÇatı’nın ısı yalıtımı konusunda müşterilerine sağladığı avantaj nedir?

Isı yalıtımının enerji verimliliğine çok önemli bir etkisi vardır. Bildiğimiz üzere ısınmak ve soğutmak amacıyla başta doğalgaz ve elektrik kullanmak durumundayız. Dolayısıyla bir yapıya yapılacak ısı yalıtımı, bizi kışın soğuktan yazın da sıcaktan daha az enerji harcayarak korunmamızı sağlayacak, yaşam alanlarımızı çok daha konforlu hale getirecektir. Nimeçatı, ana iştigal konusu olmak üzere hem çatı katlarının ısı yalıtımını yapacak hem temel hem de cephede yapılacak olan ısı yalıtımının tüm bileşenlerini tedarik eden ve kardeş kuruluş Ondutek vasıtası ile uygulama desteğini vererek iş ortaklarına ve sektöre önemli bir katkı sunmaktadır.
Enerjide dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye’de tüketilen enerjinin yüzde 40’ı yaşadığımız binalarda tüketiliyor. Bu binalarda tüketilen enerjinin yüzde 70’ini de ısıtma ve soğutmak amacıyla kullanıyoruz. Isı yalıtımın daha fazla yaygınlaşması için sizce neler yapılmalı?

Isı yalıtımı ile ilgili mevzuatları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle Bakanlığın yayınladığı ve zorunlu olan ısı yalıtımı yapılması konusunda denetimlerin ihmal edilmemesi gerekiyor. Diğer yandan kullanıcıların yaptıracakları ısı yalıtımının da ne kadar yalıtım değerini yükseltecek kalınlıkta ve yoğunlukta malzeme kullanmaları gerektiği, enerji maliyetlerinin düşeceği konusunda bilgilendirme yapacağız. Bakanlık ve yerel yönetimlerin bu konuda teşvik edici girişimlerde bulunması ve denetimlerin de doğru yapılması enerji tüketimimizi azaltarak dışarıya olan bağımlılığımızı azaltacaktır.

Çatılar yapıların en önemli dış kabuğunu oluşturuyor. Çatı kaplama malzemelerinin tercihinde neye dikkat edilmeli? Firmanız bu konuda nasıl bir avantaj sunuyor?

Öncelikle mimariye ve yapıya yönetimlerin izin verdiği sağlam bir çatı karkası oluşturulması ardından çatı altındaki kullanıma uygun eğimler ve yine çatıya uygun olacak çatı kaplamalarını belirlemeliyiz. Bunlar olmazsa olmaz konular. Diğer yandan Nimeçatı olarak bizler her çatıya hitap edebilecek kil esaslı, bitüm esaslı, PVC ve metal olmak üzere tüm ürünleri bünyemizde bulunduruyoruz. Nimeçatı’ya gelen bir talepte önce çatı şeklini görüp oraya en uygun ve verimli çatı kaplaması ve aksesuarlarını sağlayabilmekteyiz.