Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Çekmeköy’deki yeni projelerini yaklaşık 19 bin metrekare alan üzerinde 110 milyon liralık yatırımla geliştirdiklerini belirterek," 3+1, 4+1 veya 5+1 tipi 169 ila 321 metrekare arasındaki dairelerin her birinde geniş teraslar ya da müstakil bahçe kullanımı bulunacak" dedi. Kabadayı, düzenlenen basın toplantısında, iki yıl önce Ege Yapı olarak açıkladıkları 2,5 milyar TL’lik yatırım zincirinin dördüncü halkası olan ÇamlıYaka Konakları projesinin detaylarını paylaştı. Kabadayı, projeleri geliştirirken bulundukları semte katma değer sağlamayı, ailelerin yaşam kalitesini arttırmanın yanı sıra otopark, daire planı, peyzaj gibi fonksiyonları tasarlamayı hedeflediklerini söyledi. Bunlarla birlikte Kabadayı, hali hazırda planlaması süren ve devam eden projelerin sosyal ve kültürel olanakları, özgün ve fonksiyonel mimarisi, akıllı mühendislik çözümleri ile sektörde fark oluşturduklarını aktardı. Konuşmasının devamında ise, " Müşterilerimizden gördüğümüz ilgi ile yeni yatırımlarımıza bizler de kararlılıkla devam ediyoruz. Başta İstanbul olmak üzere önümüzdeki dönemde diğer şehirlerimizde de yüksek katma değerli yatırımlarımıza sürdüreceğiz." diye konuştu. İstanbul’un en huzurlu yaşam bölgelerinden Çekmeköy’ün merkezinde olan ÇamlıYaka Konakları, şehirden uzaklaşmadan doğayla iç içe, çam ormanlarının hemen yanı başında, lüks bir yaşam sunacağını vurgulan Kabadayı, sözlerine şöyle devam etti. “Az katlı, özgün bir mimariye sahip, çam ormanlarının yanında, yüzde 75 yeşil alanıyla müstakil teras ve bahçeli evlerden oluşan, içerisinde üst segment markaların yer alacağı sosyal ve ticari alanları ile bu bölgede fark oluşturmayı hedefliyoruz. Lüks site hayatını villa konforundaki evlerde yaşamak isteyenler için ÇamlıYaka Konakları’nın en doğru adres olacağına inanıyoruz."

"46 KONUT VE CADDE MAĞAZALARI YER ALACAK"

Projenin sadece 4’er katlı bloklar şeklinde 46 konut ve cadde mağazalarından oluştuğu bilgisini veren Kabadayı, " 3+1, 4+1 veya 5+1 tipi 169 ila 321 metrekare arasındaki dairelerin her birinde müstakil geniş teras ya da bahçe kullanımı bulunacak." dedi. ÇamlıYaka Konakları, sosyal yaşam açısından da zengin bir konsepte sahip olacak.  Kabadayı,  Günlük ihtiyaçların karşılanabileceği alışveriş caddesinden kafe ve restorantlara, açık havuzlardan spor merkezine, bisiklet yollarından, yürüyüş parkurlarına kadar rengârenk bir yaşamın başlayacağını aktardı. Konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Çocuklarının arkadaşlarıyla yeşillikler arasında açık havada oynamasını isteyen aileler için açık hava oyun parkları projemizde yerini aldı. Bunun yanı sıra ÇamlıYaka Konakları, çocukların sosyal hayatının yanında onların eğitim hayatını da düşünüyor. Birbirinden başarılı eğitim kurumları anaokulundan üniversiteye kadar, projemizin yanı başında bulunuyor."İstanbul’da dört mevsim doğayla iç içe kalmayı başarmış, planlı ve hızlı bir şekilde kentleşen Çekmeköy şehrin ayrıcalıklı bölgelerinden biri olarak göz çarpıyor. Kabadayı, Bu konumda yükselen ÇamlıYaka Konakları’nın da yaşam kalitesine önem veren insanlar tarafından tercih edileceğini söylüyor. Projenin, Ümraniye Plazalar ve Kavacık bölgesine yakın, kolay bir ulaşıma sahip olduğunu dile getiren Kabadayı, şu bilgileri de verdi.  "Kuzey Marmara Otobanına olan direkt ulaşımı sayesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden İstanbul’un iş merkezleri Maslak ve Levent’de rahat bir erişim imkânı sunuyor. 

Ayrıca ÇamlıYaka Konakları, İnşa edilen Bostancı-Dudullu ve Üsküdar-Sultanbeyli metro hatlarına yaklaşık 7 dakika, şile Otobanına 4 dakika,  Meydan AVM, Buyaka AVM, ve IKEA gibi alışveriş alanlarına yaklaşık 12 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 30 dakika ve inşa edilen Ataşehir Finans Merkezi’ne 20 dakika mesafeye sahip."Projeyi yaklaşık iki yıl sonra teslim edeceklerini belirten Kabadayı, " Lansmana özel ÇamlıYaka Konakları’nda metrekare fiyatlarını 14 bin TL olarak belirledik. Projeyi, yükseleceği ambiyansı görmek isteyen ve böylesi özlem duyulan yaşamın bir parçası olmak isteyenleri, ÇamlıYaka Konakları’nın satış ofisini ziyaret etmelerini arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZE YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"

Kabadayı, Basın toplantısında Türkiye ekonomisi ve gayrimenkul sektörünün güçlü bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini belirtti. “Bizler Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz yatırımlarımıza da aynı azim ve kararlılıkla devam ediyoruz." dedi. Kabadayı, ÇamlıYaka Konakları'nın ortak girişim projesi olduğunu aktardı ve dairelerin kat yüksekliğinin net 3 metre olduğu bilgisini verdi. Kabadayı, En düşük dairenin peşin alımda 2 milyon 100 bin liradan başladığını ve 4 milyon liraya kadar farklı seçeneklerin bulunduğunu kaydetti. Aidat metrekaresinin ise 6-7 lira olarak öngörüldüğünü söyledi. şu an için projeyi sadece iç pazara açtıklarını dşlegetiren Kabadayı, " iç pazardaki taleple projemizin satışını tamamlayacağımızı düşünüyoruz." diyerek sözlerini bitirdi.

"DAHA ORGANİK BİR TASARIM DÜŞÜNDÜK"

ÇamlıYaka Konakları projesinin mimarı Sabri Paşayiğit yaptığı açıklamada ise ÇamlıYaka Konakları projesinde doğadan rol çalmayan, aksine onu öne çıkaran, çevreyle uyumlu bir proje tasarlamak istediklerini anlattı. Teras ve geniş cam kullanımına önem verdiklerini aktaran Paşayiğit, toplam 11 adet konut bloğunda geleneksel ve modernin birleştiği bir anlayışla hareket ettiklerini belirtti. 
Projede ile ilgili olarak da şu değerlendirmelerde bulundu: " ÇamlıYaka Konakları sakinlerinin evlerinin içinde bile dışarıyı hissedebilecekleri bir ortam oluşturmak istedik. Yatay yapılaşmaya uygun olarak bloklar 4’er ve 3’er katlı olarak tasarlandı. Proje içerisinde konut kullanımının yanı sıra, günlük ihtiyaçların karşılanabileceği sosyal alanları da düşündük. Alanda yer alan ofis ve ticari kullanımları sayesinde, projenin kompakt ve kendi kendine yeten bir proje olmasını istedik. Konut birimlerinde kırıklı formlar kullandık,  ticaret ve ofis bloklarında da daha organik formları tercih ederek doğadan ilham alan bir mimariyle tasarladık. Projenin cephelerinde ahşap güneş kırıcılar ve doğal taş kaplamalar kullandık, peyzajda da su ve su bitkilerinin iç içe geçtiği, oturma ve dinlenme mekânlarını içine alan daha doğal bir tasarım düşündük."

TANITIM FIRSATLARI

Yüzde 75’i yeşil alan olarak tasarlanan, Çam ormanlarının yanı başında konumlanan proje, şehirden uzaklaşmadan yüksek yoğunluktaki ormanların getirdiği huzur ile doğaya yakınlaşmayı vaat ediyor. ÇamlıYaka Konakları, tanıtıma özel peşin ödeme seçenekleri ile birlikte 120 aya var an kredi imkânı ve 24 aya kadar yüzde 0 faiz, avantajı sunuyor.
İSTANBUL (AA)