Sağlıklı ve başarılı bir yalıtım uygulamasında öncelikle kalite standartlarından geçmiş, belgeli ürünlerin kullanılması gerektiğini kaydeden Myfix Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Uğur Yıldız, “Enerji tasarrufu için yapılan en önemli çalışmalardan birisi de ısı yalıtımıdır. Bu bağlamda bir binanın temelinden çatısına kadar yalıtımlı olması hem bina ömrünü uzatır, hem de enerji tasarrufu sağlar.” dedi. Uğur Yıldız dosya sorularımızı yanıtladı.

2021 yılını nasıl tamamladınız? Hedefleriniz neydi, ne oranda karşıladınız? 2022 yılı gündeminizi, varsa yeni yatırımlarınızı ve projelerinizi paylaşır mısınız? 

2021 yılı ülkemizde dahil olmak üzere tüm dünyada zorlu bir yıl olarak geçmiştir. Bu zorlu süreç, yapı kimyasalları sektörünü elbette etkilemiştir. Son zamanlardaki döviz kurunun yükselmesini örnek gösterebiliriz. Myfix Yapı Kimyasalları olarak yılın ilk 3 çeyreğini hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdik. Yılın son çeyreğinde özelikle döviz kurunda yaşanan sürekli yükselmeler ham madde tedarikinde problemler yarattı. Bu problemler haliyle üretim planlarımızı aksatır hale getirdi. Rakiplerimizin de bu gibi hammadde tedarikinde sorunlarla karşılaşmaları sektörümüzün zorlu bir yıl geçirdiğini gösteriyor. Genel olarak 2021 yılında hedeflerimizin çoğuna ulaştığımızı düşünüyorum. 

Firmamız güçlü Ar-Ge ve üretim alt yapısı ile yurtiçi ve yurtdışı pazarının tüm beklentilerine cevap verecek kalitede ürün çeşitliği ve hizmet ağıyla hareket eder. 2022 yılında ve diğer yıllarda var olduğumuz süre boyunca hedeflerimizden şaşmadan, sektördeki gelişmeleri yakından takip ederek, uluslararası kabul görmüş standartların gereksinimlerini karşılayan üstün kalite ve üretim anlayışı ile hızlı ve kesin çözümler sunmaya devam edeceğiz. Bu ilke ile saygı duyduğumuz her işin arkasındayız. 

Yapı kimyasallarının, bina ömrüne ve dayanımına, binanın enerji verimliliğine katkısı nedir? Sizin bu noktada yenilikçi ne tür ürün ve çözümleriniz var, detaylandırır mısınız? 

Yapıların muhtelif yollarla suya ve neme maruz kalması durumunda, taşıyıcı sistemlerinde bulunan demir donatılar korozyona uğrayarak yapının ömrünü ve dayanıklılığını azaltır. Deprem bölgesi olan ülkemizde, depremle yaşamayı öğrenmenin temel kuralı uzun ömürlü sağlam binalar inşa etmekten geçer. Depremlerin değil yetersiz, yalıtımsız uygun olmayan yapı malzemesi ile inşa edilmiş binaların mal ve can kaybına yol açtığı bilinen bir gerçektir. Bu anlamda kaliteli bir su yalıtım malzemesi kullanımı hayati önem taşır. Ülkemizdeki nüfus artışıyla enerji tüketimi her geçen gün daha artmaktadır. Küresel ısınma ve yakıt için kullanılan materyallerin azalması , enerji tüketiminin önemini daha çok arttırmaktadır. Enerji tasarrufu için yapılan en önemli çalışmalardan biride ısı yalıtımıdır. Bu bağlamda bir binanın temelinden çatısına kadar yalıtımlı olması hem bina ömrünü uzatır, hem de enerji tasarrufu sağlar. Böylelikle insanların yaşam kalitesi yükselir. İnsanlarımıza yalıtımın ne denli önemli olduğu hakkında bilinçlendirmeliyiz. Paydaşı olduğumuz projeler yalıtımın önemini gösterse de Kamu spotlarının insanlarımızı bilinçlendirmek adına daha etkili olacağını düşünüyorum.

Sağlıklı ve başarılı bir yalıtım uygulamasında yapı kimyasallarının rolü nedir?

Sağlıklı ve başarılı bir yalıtım uygulamasında öncelikle kalite standartlarından geçmiş, belgeli ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Doğru ürün, doğru yerde, doğru hava şartları altında profesyonel ustalar tarafından uygulanırsa uzun ömürlü, sağlıklı, başarılı bir çalışma gerçekleşmiş olur. Böylelikle kullanılan yalıtım ürünün performansı ortaya çıkacaktır.

Ürünleriniz, insan sağlığına zarar vermeyeceğini belgeleyen ne tür sertifikalara sahip? 

Her ürünümüzün ayrı ayrı güvenlik bilgi formu olarak adlandırılan MSDS belgesi mevcuttur. MSDS dokümanları insan sağlığına zararlı olan ya da olmayan unsurları, ürünün güvenli kullanım talimatlarını içeren belgedir. Ayrıca LTY-Lityum Silikat Esaslı Yüzey Sertleştirici ürünümüzün EPD belgesi mevcuttur. Bu belge Uluslararası kabul görmüş çevresel ürün beyanıdır.


 

POLİSAN HOLDİNG 2023 FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI POLİSAN HOLDİNG 2023 FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI