Yurt içindeki başarısını yurt dışına da taşıyan Yağmur İskele Sistemleri’nin gündeminde iki önemli başlık var: İhracat ve yeni fabrika yatırımı. Marka üretim alanlarını artırma adına, açık ve kapalı alanı daha büyük yeni bir fabrika kurmayı planlıyor. Bu hedef doğrultusunda araştırmalarının devam ettiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yağmur, sorularımızı cevapladı. 

Yağmur İskele Sistemleri’nin gündeminde hangi çalışmalar var?

Son birkaç yıldır gündemimizin temelini ihracat oluşturuyor. İhracat rakamlarımızı artırmak için girişimlerimiz devam ediyor, devam edecek. İhracat yaptığımız ülke sayısı 40’ı aşmış durumda. Daha fazla ülkeye ulaşmayı, ihracat yaptığımız ülkelerdeki hacmimizi artırmayı oldukça önemsiyoruz. Bunun süreklilik arz etmesi için bir numaralı kriterin kalite olduğunun farkındayız. İhracat yaptığımız ülkelerin büyük çoğunluğunu Avrupa ülkeleri oluşturuyor. Bu ülkelerdeki kullanıcılar için ürün kalitesinin ne kadar önemli olduğunu gayet iyi biliyoruz. Makine parkımızı bu doğrultuda geliştiriyor, birim zamanda daha fazla ürünü, daha hatasız, daha kaliteli, daha kullanışlı nasıl üretirizin üzerinde mesai harcıyor, çözümler arıyor ve buluyoruz.

Endüstriyel yapı türlerine hangi sistemlerinizle çözüm sunuyorsunuz? Bu tür projelerinize örnek verir misiniz?

Endüstriyel yapı türlerinde flanşlı iskele, piperack ve boru-boru kelepçesi sistemleri kullanılıyor. Bu sistemler ile yurt içi ve yurt dışında birçok endüstriyel tesis için üretim gerçekleştirdik. Güncel olarak ülkemizin ilk nükleer santrali olacak olan Akkuyu Nükleer Santrali, Yunanistan’da yapımı devam eden linyit enerji santrali, yine ülkemizde yer alan birçok enerji santrallerinin bakım onarım çalışmalarında örneğin; İçdaş-Çanakkale, Aksa Enerji-Antalya, Manisa Enerji Santrallerinde, Türki Cumhuriyetleri’ndeki çevrim santrallerinde, ayrıca birçok tersane de ürünlerimiz kullanılmaktadır.

Şu anda hangi projelere çözüm sunuyorsunuz?

Yukarıda belirttiğim projelerin dışında güncel olarak, Atatürk Kültür Merkezi projesi, Kocaeli Şehir Hastanesi projesi, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi projesi, İstanbul Finans Merkezi Ziraat Kuleleri ve SPK Binası projeleri, Ağaoğlu Çekmeköy Park Konut projesi, Bayraklı 1923 konut projesi, Havelsan, Roketsan, Aselsan Teknoloji Kampüsü projeleri, Kazakistan’ın Nur-Sultan şehrinde yapımı devam eden Grand Mosque projesi; Fransa, Belçika, Yunanistan, Sırbistan, Macaristan, Karadağ, Bulgaristan’daki birçok konut ve yenileme projesinde güvenlikli iskele, flanşlı iskele, mobil iskele ve geçici kenar koruma sistemlerimiz kullanılmaktadır.

2021 yılında hangi konulara odaklanacaksınız? Hedefleriniz neler?

2021 yılında üretim alanımızı artırma adına, açık ve kapalı alanı daha büyük yeni bir fabrika kurma gibi bir hedefimiz var. Toplam 11.000 m2 alanda üretim gerçekleştirdiğimiz Gebze’deki fabrikamızdan hariç, yeni bir fabrika daha kurmak istiyor, bu doğrultuda yatırıma dair araştırmalar yapıyoruz. Tabii ki bu süreç çok hızlı olmayacak doğru lokasyonu bulmak, yatırım maliyetlerini doğrultusunda doğru plan oluşturmak için biraz vakte ihtiyacımız var. Ancak içinde bulunduğumuz yıl içinde bir karara varacağımızı düşünüyorum.  Güvenlikli iskele, flanşlı iskele ve geçici kenar koruma sisteminde sahip olduğumuz pazar payını sürdürmek, aynı şekilde EN 74-1 sertifikalı olarak ülkemizde ilk ve tek olarak tarafımızın ürettiği hareketli kelepçe ve en yeni ürünümüz olan EN 1004 sertifikalı alüminyum mobil iskele ürünlerimizde de yüksek pazar payı hedefimize ulaşmak için çabalayacağız. Ayrıca yurt dışında yerel yatırımcı ağımızı da genişlettiğimizi, bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğimizi de belirtmek isterim.