İskele sistemlerinde 21 yıllık bir tecrübeye sahip Yağmur İskele Sistemleri, otomatik kaynak robotları, otomatik kesim makinaları ve otomatik roll form hatlarına sahip fabrikasında üretim yapıyor.

Yağmur İskele Sistemlerinin Genel Müdürü Ümit Yağmur, faizlerin düşmesiyle, sektörün canlanacağını belirterek, “Sektör, yönünü endüstriyel ürüne ve yurt dışına çevirdi. Hepimiz, kur şoku ile olası bir rüzgarla yıkılmamayı öğrendik” diyor.

Yağmur İskele Sistemleri Genel Müdürü Ümit Yağmur, ST Endüstri Radyo’da, Teknoloji Gündemi programının stüdyo konuğu oldu.

İNŞAAT, EKONOMİDE NEDEN NEGATİF AYRIŞIYOR?

İnşaat sektöründe kötü bir dönemi geride bıraktık. Kur etkisini geride bırakmak üzereyiz. Firmamız, bu durumu minimum hasarla atlattı ama inşaat sektörü en çok etkilenen sektör oldu. Bu süreci firmamız, endüstriyel üretim ve yurt dışına odaklanarak geçirdi. Biz, inşaatı etkileyecek sıkıntıyı önceden gördüğümüz için, TÜPRAŞ, PETKİM, BOTAŞ ve termik santrallerle görüşmelerimiz vardı. Tersanelerle çalıştık ve asıl işimizin yönünü yurt dışına çevirdik.

SEKTÖR YÖNÜNÜ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNE VE DIŞARIYA ÇEVİRDİ

Konuta talep var ama faizlerin yüksek seyretmesi durgunluğu getiriyor.
Sonuçta sektör, endüstriyel ürün ve yurt dışına yönünü çevirerek, durgunluğa karşı kendini koruyor.
2018’de, yüzde 30 büyümeyi hedefliyorduk, gerçekleme yüzde 15’le tamamladık. Üretimimizin yüzde 25’ini ihraç ediyoruz, 2019’da yüzde 50’yi hedefliyoruz. 2022 gibi üretimimizin yüzde 75’ini ihraç etmeyi planlıyoruz.
2018’de sektörün biraz morali bozulduysa da, sonuç iyi oldu. Krizden ders çıkardık. Ve 2019’a hazırlanarak, olası bir rüzgarda yıkılmamayı öğrendik.