GYODER’in, sektörün gelişimi için ihtiyaç duyulan konuları tespit etmek ve eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirdiği ‘GYODER Akademi, yabancıya gayrimenkul satışı sürecini anlatan ‘Yabancıya Konut Satışı, Taşınmaz Edinimi, Vatandaşlık Alma Süreci Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi. Toplantıda süreç tüm yönleriyle masaya yatırıldı ve merak edilen tüm sorular, bu alanda yetkili uzman isimler tarafından cevaplandırıldı.

GYODER Akademi’nin İstanbul Ticaret Odası (İTO) işbirliği ve İçişleri Bakanlığı Yabancı Yatırımcılar Vatandaşlık Müracaat Ortak Ofisi’nin destekleriyle, 21 Mayıs Salı günü İTO Meclis Salonu’nda 200 kişinin katılımıyla düzenlediği ‘Yabancıya Konut Satışı, Taşınmaz Edinimi ve Vatandaşlık Alma Süreci Bilgilendirme Toplantısı’nda konunun uzmanları ve sektör profesyonelleri bir araya geldi. 
Toplantıda 250 bin dolar değerinde gayrimenkul alan yabancı yatırımcının Türk vatandaşlığı hakkı kazanma süreci ile ilgili iş ve işlemler, tapu alım süreci, başvuru süreci gibi tüm başlıklar detaylarıyla ele alındı.