Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen seneki eylül ayına oradan yüzde 151 artışla yaklaşık 5 bin 600 tane sadece eylül ayında satış gerçekleştirdik. Bu satışla birlikte ülkemizin değerini yukarıya taşımak, buradaki istihdamı artırmak adına da önemli bir düzenlemeydi."

BU MÜCADELE 16 YILDIR DEVAM EDİYOR

Son 16 yılda çarpık kentleşme ile karşı karşıya geldiklerini ve bunun için bir çok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Kurum, "Şehirlerin alt yapısı hatta bazı şehirler yeniden imar edildi, Van gibi. Bakan Kurum, "22 şehre gittik. 36 ziyarette bulunduk "  diye konuştu.

İMAR BARIŞI SÜRECİ

İmar barışı süreci hakkında konuşan Bakan Kurum, şunları söyledi:
"Başvuruları 31 Aralık'a kadar uzattık. 8.5 milyon vatandaşımız bugüne kadar bu başvurulardan istifade etti. Bizim beklentimiz 13, 14, 15 milyona gelecek gibi gözüküyor. Yeni kaçak yapımına hiç birimimizin müsaade etmemesi gerekiyor.  O noktada bizim şehirlerin kültüründen bahsediyoruz. Kaçak yapılar yaylalarımıza, şehirlerimize, köylerimize mimari anlamda, kültürel anlamda zarar verecek en tehlikeli yapılar. Dolayısıyla 31 Aralık tarihinden itibaren yapılmış yapıları ilgilendirmiyor."

YABANCIYA MÜLK EDİNME YASASI
"Yine bir düzenleme yaptık, biliyorsunuz ülkemizde hem doğal hem tarihi güzellikler var. Bu güzelliklerden faydalanmak isteyen yabancı vatandaşlar var" diyen Bakan Kurum, şunları söyledi: "Daha önce 1 milyon dolar olan yabancıya mülk edinme yasasında ki bedeli 250 bin dolara düşürdük ve bunun semeresinde aslında Eylül ayında net bir şekilde aldık.