"İÇ DENETİM MEKANİZMASI GÖREVİ ÜSTLENİYORUZ" "İÇ DENETİM MEKANİZMASI GÖREVİ ÜSTLENİYORUZ"

Topsit A.Ş. Teknik Satış Müdürü Burak Akdemir, “Beton dayanımı, hava koşullarından (donma-çözülme etkisi), sülfatlı, asitli, klorlu sulardan etkilenme ile azaldığından ve de Xypex uygulaması bu etkilenmeyi engellediğinden beton dayanımına pozitif etki yapar” derken, Topsit A.Ş. Satış ve Operasyon Müdürü Esen Turan, Xypex ürünlerinin Global Green Certificate belgesine sahip olduğunun altını çizdi. 

2021 yılını nasıl tamamladınız? Hedefleriniz neydi, ne oranda karşıladınız? 2022 yılı gündeminizi, varsa yeni yatırımlarınızı ve projelerinizi paylaşır mısınız? 

Esen Turan: 2021 yılı, global olarak devam eden pandemi salgını ile birlikte iç ekonomik gelişmeler paralelinde döviz kurlarında yaşanan artışla inşaat sektörü için sorunların ağırlaşmasına sebep oldu.
İnşaat sektörü yine ekonominin lokomotifi olmaya devam ettiği için biz de Topsit A.Ş. olarak işlere tam anlamıyla asıldık. Kaliteli ürün üretimi, prestijli projeler, başarılı uygulamalar, teknik destek ve tabii ki müşteri memnuniyetine ağırlıklı bir şekilde odaklanarak hedeflerimize ulaştığımız bir seneyi bitirmek üzereyiz.

2022’nin daha iyi başlamasını ümit ederek, potansiyel müşterilerimizi ve inşaat sektöründeki satın alma konusunda çalışan mühendislerimizi ürün tipleri, ürünlerin fonksiyonları, uygulamaları ve başarı kriterleri konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz. Piyasada malum çok çeşitli ürün mevcut, ancak Xypex’i bunlardan ayıran özellikleri vurgulayarak aynı kategoride değerlendirilmemesini sağlamak en önemli görevimizdir. Xypex’in tüm dünyada kullanılan tescilli “Eşi Yoktur” kampanyasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

Yapı kimyasallarının, bina ömrüne ve dayanımına, binanın enerji verimliliğine katkısı nedir? Sizin bu noktada yenilikçi ne tür ürün ve çözümleriniz var, detaylandırır mısınız? 

Burak Akdemir: Binaların dayanımı denilince ilk akla gelen betonun dayanımı ve korozyon oluyor. Korozyon, betonun içine girmesini istemediğimiz su ve kimyasalların demir donatıyı paslandırması, çürütmesi olarak özetlenebilir. Beton üretilirken mutlaka su geçirgenliğini ömrü süresince önleyici olabilecek kalıcı tedbirler alınmalıdır. Betonun hizmet ömrü süresince işlevini sürdürecek ürünlerin kullanımı için seçim çok önemlidir. 

Beton dayanımı, hava koşullarından (donma-çözülme etkisi), sülfatlı, asitli, klorlu sulardan etkilenme ile azaldığından ve de Xypex uygulaması bu etkilenmeyi engellediğinden beton dayanımına pozitif etki yapar.

Sağlıklı ve başarılı bir yalıtım uygulamasında yapı kimyasallarının rolü nedir?

Burak Akdemir: Xypex ürünleri, su yalıtımı ve dayanıklılık yani sürdürülebilirlik özelliğine sahiptir. Katkı veya sürme olarak kullanıldığında betonun ayrılamaz bir parçası haline dönüşerek, betonu suya karşı geçirimsiz yapar. Buna ilaveten de referans numune ile karşılaştırdığımızda 28 gün sonunda beton dayanımının en az yüzde 10 arttığı laboratuvar deneyleri ile gözlemlenmiştir. 

Ürünleriniz, insan sağlığına zarar vermeyeceğini belgeleyen ne tür sertifikalara sahip? 

Esen Turan: Bazı zararlı bileşenleri içeren yapı malzemelerinin yapılarda kullanılmasıyla iç mekan hava kalitesinin bozulmakta ve insan sağlığı için risk oluşturmakta olduğunu özellikle belirtmek isteriz. Ayrıca bu tip malzemelerin uzun sürede toprak ve suya da olumsuz etkileri vardır.

Xypex ürünlerinin çevreye ve insan sağlığına zarar vermediği, bağımsız laboratuvarlar ile teknik üniversitelerde yapılan test ve deneylerle rapor edilmiş olup, almaya hak kazandığımız sertifikalarla da ispat edilmiş olup içme suyu depoları için dahi sağlık standartlarına uygunluğu ispat edilmiştir. Xypex ürünleri, Global Green Certificate belgesine sahiptir.

Ürün seçimi yapılırken sadece fiyat odaklı olmamak, ürünlerin fonksiyonlarını, hizmet ömürlerini, çevreye duyarlılıklarını da kıyaslamak çok önemlidir. Unutmayın; “Kalite ucuz değildir ama her zaman alternatiflerden daha ucuzdur!”