XYPEX’in Türkiye Lisanslı Üreticisi ve de Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya distribütörü olan Topsit A.Ş. ürünleri ile yapılara güvenli çözümler sunuyor. Markanın gündemindeki çalışmaları ve sektöre sağladığı faydayı, Topsit A.Ş.  Satış Operasyon Uzmanı Esen Turan ve Topsit A.Ş.  İnşaat Mühendisi Teknik Sorumlu Burak Akdemir ile konuştuk. 

2020 yılını sektörünüz ve firmanız açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? 

2020 yılı global olarak yaşadığımız pandemi dolayısıyla, inşaat sektörü ve ülkemiz için çok zor bir dönem oldu. Yeni çalışma stilleri geliştirmek, sağlıklı kalabilmek için birçok tedbir almak durumunda kaldık. Özellikle şantiye ortamlarında koruyucu yöntemler kullanarak işlerimize devam ettik. İnşaat sektörü yine ekonominin lokomotifi olmaya devam ettiği için biz de firma olarak işlere tam anlamıyla asıldık. Pandeminin bizi durdurmasına izin vermemeye çalıştık. Bu dönemde sınırların kapatılması, uluslararası lojistiğin ve dolayısıyla ihracatımızın biraz yavaşlamasına neden oldu.

Topsit A.Ş.’nin başarı hikayesini öğrenebilir miyiz?

Topsit A.Ş. her zaman işten kazandığını işe yatıran şirket prensibi ile çalışmasını hiç bırakmadığından başarısını da sürdürmektedir. Biliyorsunuz son yılların en önemli vurgusu sürdürülebilirlik üzerinedir. Biz şirket prensibi olarak verdiğimiz hizmetlerde kaliteden ödün vermeden çalışmaya devam ediyoruz. Ancak kuruluşundan beri bir aile şirketi olması konusunda son yıllarda yeniden yapılanma ve profesyonelleşme yoluna gittik. Personelimizi gençleştirdik ve işleri onlara devrettik. Artık genç yüzler bizi temsil etmektedir. Üst yönetim olarak vermiş olduğumuz bu karar, bizleri stratejik kararlara yönelmeye ve sistemimizi iyileştirmeye ağırlık vermemize vesile olmuştur. Bundan sonra sözü gençlere verelim, onlar devam etsinler. 

Xypex Concentrate ve Xypex Modified ürünlerinizin özelliklerini öğrenebilir miyiz? Bu ürünlerle hangi projelere çözüm sundunuz?

Xypex Concentrate ve Xypex Modified sürme malzemelerimiz olup, ağırlıklı olarak dökülmüş beton ve eski binalarda kullanılmaktadır. Yoğun olarak kullandığımız Xypex Admix C-1000 ve Xypex Admix C-1000 NF ürünleri ise beton karışımına eklenerek kullanılmaktadır. Bu sayede betonu direkt olarak suya karşı geçirimsiz olarak dökebilmekteyiz. Kalıplar alındıktan ve kürleme işlemleri bittikten sonra betonda oluşan kusurları sürme ve tamir malzemelerimizle gidermekteyiz. 

Xypex Patch’n Plug ürününüzün özellikleri nedir?

Tam tamirden bahsetmişken Xypex Patch’n Plug ürünümüze de değinmek yerinde olacaktır. Bu ürün rötre yapmayan (büzüşmeyen) ve hızlı priz alan bir üründür. Yoğun su gelen noktalara uygulandığında suyu saniyeler içinde tamamen ve sonsuza kadar kesme kapasitesine sahip olup statik çatlaklar, Tie-rod ve diğer beton kusurlarının kapatılmasında da kullanılmaktadır. 
Betonun korozyona karşı daha iyi korunmasının yapı güvenliği ve konforu açısından önemi nedir?
Betonun su almasını ve su geçirgenliğini önleyerek, içindeki demir donatıyı korur ve betonun porozitesini azaltarak betonun basınç dayanımını da yukarı çekmektedir. Deprem kuşağındaki ülkemiz için, yapı stoğunun yenilenmesi kadar yeni yapılan binaların da üst kalitede olması için ürünlerimizin kullanılmasına teşvik etmekteyiz. 

Çözüm sunduğunuz birkaç projeye örnek verir misiniz?

Son yıllarda projelerimizde, şantiyelerde ekip kurarak veya şantiyelere süpervizör ekibi tayin ederek Xypex ürünlerinin doğru oran ve zamanlarda kullanımını sağladık. Böylece malzeme sarflarının ekonomik miktarlarda tutmak, inşaat takvimini öne çekmek konularında müşterilerimize fayda sağladık. 

2021 yılında konulara odaklanacaksınız, planlarınız neler?

Su yalıtım ve beton koruması konusunda öncü bir firma olarak bu yıl da müşterilerimizi, potansiyel müşterilerimizi ve inşaat sektöründeki satın alma konusunda çalışan mühendislerimizi ürün tipleri, ürünlerin fonksiyonları, uygulamaları ve başarı kriterleri konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz. Piyasada malum çok çeşitli ürünler mevcut, ancak Xypex’i bunlardan ayıran özellikleri vurgulayarak aynı kategoride değerlendirilmemek önemli görevimizdir. Xypex’in tüm dünyada kullanılan “eşi yoktur” kampanyasına katkı sağlamaya devam etmekteyiz. 
Su yalıtımı ve beton koruması sektöründeki 34. yılımız içindeyiz ve yılların birikimi olan tecrübemiz ile farklı olmanın haklı gururunu taşımaktayız.