Samsung bu yıl hangi konulara odaklanıyor? Gündeminizdeki çalışmaları öğrenebilir miyiz?

Bugün dünya üzerinde en çok konuşulan konu Kovid-19 pandemisi. İçerisinde olduğumuz bu pandemi döneminde birçoğumuz için yaşadığımız ekosistem ile uyumlu yaşama, kişisel sağlığımıza daha çok dikkat etme ve soluduğumuz havanın temizliği gibi konular çok daha önemli hale geldi. Teknoloji alanındaki uzmanlığımız ile insanların daha sağlıklı bir hayat yaşayabilmeleri için sağlık hizmetlerine, servislerine ve çözümlerine rahatça ulaşabilmelerini hedefliyoruz. Örneğin Samsung’un Solar Health Center adını verdiği, güneş enerjisi ile çalışan mobil sağlık merkezleri, Afrika’nın kırsal kesimlerindeki yetersiz sağlık hizmeti alan hastaları tedavi etmeyi hedefliyor. Samsung olarak tüm ürünlerimizi insan sağlığını düşünerek üretiyoruz. Bu konuda en hassas olduğumuz ürünlerden biri de ürettiğimiz iklimlendirme sistemleri. Hem konforu hem de insan sağlığını göz önünde bulundurarak geliştirdiğimiz Wind-Free teknolojisine sahip klimalarımız bunun en güzel örneği. Ayrıca özel Tri-Care Filtre teknolojilerimiz ve hava temizleme ürünlerimizin çalışma prensiplerini de temiz ve konforlu havayı sağlamak amacıyla ürettik.

İklimlendirme sistemlerinizi ve sizi diğer firmalardan ayıran özelliklerinizi öğrenebilir miyiz?

Samsung olarak soğutma, ısıtma ve havalandırma ürün gruplarımızla müşterilerimize hizmet veriyoruz. Split klimalarımız ve Multi Split klimalarımızın yanı sıra hem iklimlendirme hem sıcak su elde edebildiğimiz Isı Pompası sistemlerimizi, merkezi iklimlendirme ve havalandırma ürün grubumuzu (DVM) ve Chiller ürün grubumuzu başlıca iklimlendirme ürünlerimiz olarak sıralayabilirim. Geldiğimiz noktada Samsung markası olarak birçok sektörde pazar lideri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Aynı teknoloji, yenilikler ve bilgi birikimini marka olarak son yirmi yıldır iklimlendirme alanında da uygulamaya başladık. Örneğin tasarımıyla ön plana çıkan IF Design ödüllü 360 Kaset Klimayı sektörle tanıştırdık. Kare ve dikdörtgen tasarımdaki kaset klimalardaki üfleme kanatlarını da kaldırarak ortama 360 derece hava üfleyen bir cihaz geliştirmiş olduk. Bu cihaz homojen bir şekilde havayı 9,5 m çapında tavana paralel olarak gönderip soğuk havanın aşağı doğru çökmesini sağlıyor. Ayrıca tek modülde minimum alanda maksimum kapasiteyi veren 30 HP gücündeki Heat Pump VRF dış ünitemiz, metrekare fiyatlarının çok değerli olduğu projelerde, alanın en efektif şekilde kullanımını mümkün kılarak müşterilerimize kazanç oluşturacak alanlar yaratıyor. Bunların dışında Wind-Free Rüzgârsız Serinlik Teknolojisini de geliştirdik. Wind-Free teknolojisi hava hızını 0,15 m/s’nin altına düşürerek ASHREA standartlarına göre ortamda hava hareketi olmadan ortamın serin tutulmasını sağlıyor. Samsung’un üstün teknolojisini gösteren ürünlerden biri olan Wind-Free Klima, rahatsız edici bir rüzgâr oluşturmadan konforlu serinlik düzeyini sağlıyor. Hava, yumuşak bir şekilde klima üzerinde yer alan binlerce mikro hava deliğinden dağılıyor. Özellikle bebek/çocuk odalarında da rahatça klima kullanımını sağlayan Samsung’un benzersiz rüzgârsız soğutma teknolojisi, klima nedeniyle şikâyetçi olunan tutulma ve esinti nedeniyle hasta olma gibi sıkıntılardan tüketicileri kurtarıyor. Böylece rahatsız edici hava akımlarından uzak, insanı üşütmeyen gerçekten konforlu bir iç mekân elde edilmesini sağlıyor. Yeni Split klimalarımızda Yapay Zekâ Soğutma teknolojisinin de özellikle üzerinde durmak isterim. Klimanız kullanım alışkanlıklarınızı öğrenerek iç ortam sıcaklığı, dış hava sıcaklığı, kullanım alışkanlıklarınızı anlık olarak ölçümleyerek sistemi sizin yerinize kontrol ediyor. Bu sayede klimanız konforunuzu sizin için düşünerek minimum elektrik tüketiminizi önemli ölçüde düşürebiliyor. Klimalarımız Wi-Fi erişimi ile Samsung’un sağladığı SmartThings (Akıllı Ev) uygulaması üzerinden her yerden kontrol edilebiliyor. Böylelikle kullanıcılar kolaylıkla taşınabilir akıllı ürünleri üzerinden ortam sıcaklığını değiştirebiliyor, klima ayarlarını yapabiliyor, performansa ve günlük enerji kullanımına ilişkin gerçek zamanlı güncellemeleri ya da gerektiğinde tamir ve bakım işlemleri için çözüm önerilerini alabiliyor.

İklimlendirme sistemlerinizin enerji verimliliğine katkısı nedir?

Sürdürebilir bir çevre için klimalarımızı çok daha yüksek enerji verimlilik değerleriyle tasarlayıp kullanıcılarımıza sunuyoruz. Samsung ürünlerinin enerji tüketim değerleri incelendiğinde rakiplerinden ciddi bir şekilde ayrışıyor. Örneğin Wind-Free Rüzgarsız Serinlik Teknolojisi ile yüzde 77'ye varan enerji tasarrufu sağlamanıza yardımcı oluyoruz. Varlık Sensörümüz sayesinde odanızda olsanız da olmasanız da odanızı verimli soğutabiliyoruz. Varlık Sensörü odada herhangi bir hareket olup olmadığını tespit eder ve enerji tasarrufu sağlamak için otomatik olarak Wind-Free moduna geçerek yüzde 43'e varan enerji tasarrufu sağlıyor. Yapay Zeka Soğutma iç ortam, dış hava sıcaklığını ve kullanım alışkanlıklarınızı öğrenerek set sıcaklığınıza göre çeşitli kullanım modlarını sizin için otomatik olarak seçer. 2020 yılında kullanıcıların beğenisine sunduğumuz yeni Split klimalarımızda elektrik tüketimini ister telefonunuzdan ister klimanızın üzerindeki ekrandan anlık ve geçmişe yönelik takip edebiliyorsunuz. Ayrıca VRF sistemlerimizde kullandığımız Hidro Üniteler sayesinde atmosfere transfer edilecek fazla enerjiyi suya aktararak klimanızdan kullanım için sıcak su ihtiyacınızı ekstra bir enerji harcamadan elde edebilirsiniz.