WERPUR UV 1000 ürününün Ege Bölgesi’ndeki beton prefabrik firmalarının son iki yılda yapmış olduğu fabrika inşaatlarının yüzde 60’ının izolasyonunda kullanıldığını vurgulayan Wermut Endüstriyel Ürünler Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Görmez, “Amacımız Türkiye çapında tüm beton prefabrik inşaatlarının izolasyonunda ürünümüzün kullanılmasını sağlamak” dedi. Cumhur Görmez sorularımızı yanıtladı. 

ADERAN GLOBAL'DEN YENİ PROJE: "ARASTA" ADERAN GLOBAL'DEN YENİ PROJE: "ARASTA"

Şirketiniz nasıl bir yapılanmaya sahip? 2021 ikinci yarı gündeminizi öğrenebilir miyiz?

Yaklaşık 25 yıllık tecrübeye sahibim.  Yaklaşık 2 yıllık da jant, lastik ve akü sektöründe tecrübem oldu. Ömrümün neredeyse yarısını bu sektörlerde bire bir müşterilerle temas halinde geçirdim. Bu tecrübelerimin ışığında benim için çok büyük anlamı olan WERMUT markasıyla sektörlerde deneyimlerimi paylaşmaya devam ediyorum. Sektörlerin üretim ve montaj aşamalarında kendilerine sorun çıkartmadan yüksek kalite ve geliştirilmiş özel formüllerle çözüm ortaklarımızla ürettiğimiz ürünlerin satış ve pazarlamasını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca dünyada kendini kanıtlamış bazı markalarında bayiliklerini yürütmekteyiz.  Marka olarak en önemli özelliklerimizden bir tanesi de müşterilerimiz için ‘’profesyonel çözümler üretmektir’’. Şirketimizdeki satış ekibimiz her gün ortalama 140 müşteri ziyareti gerçekleştirmekte. Yapılan bu ziyaretlerde, ihtiyaç belirleme, siparişe dönüştürme ve tahsilat olarak sonuçlanmaktadır.  
2021 yılının ikinci yarısında, durgunluktan pozitif olarak çıkmak için yeni müşterilere odaklandık. Aktif müşteri sayımızı arttırmak için özel tanıtım ve aksiyonlar yapıyoruz. Bu aktivitelerle de ilave olarak yüzde 20 ciro katkısı sağlamayı hedefliyoruz.     

Yapı kimyasalları ürün grubunuz ile üretim ve montajlarında ne gibi avantajlar sağlıyorsunuz? Yeni hangi ürünleri piyasaya sundunuz?  

Yapı kimyasallarında temel amaç izolasyonu sağlamaktır. İzolasyon dendiği zamanda inşaat sektörü için çok geniş bir kavramdır. Binanın dış izolasyonu, temel izolasyonu, çatı izolasyonu, banyo izolasyonu vs. Biz daha çok cephe ve çatı izolasyonu üzerinde yoğunlaştık. Cephe ve çatı izolasyonunda NG (New Generation) PU mastiğimiz WERPUR UV 1000 ile beklentileri karşılıyoruz. Nedir bu beklentiler? Yeni binalar yapısal olarak oturmaya, esnemeye devam eder. Ayrıca sıcak ve soğuk koşullarda da esneme devam eder. Bu esnada yırtılma ve esneme direnci yüksek malzemelerin kullanılması beklentilerin başında gelir. UV Dayanımı yüksek, dolayısıyla eskimeye karşı dirençli ürün beklentisi olur. Bir ürün ile birçok noktada çözüm üretilmesi beklenir. Cephe uygulamalarında kompakt, kompozit, beton, seramik, metal, ahşap ve çok çeşitli cephe kaplama malzemelerinin beton veya metal karkaslara kuvvetli yapıştırma beklenir.  En önemlisi de yapılan ve bitirilmiş bir projeden sonra şikayetle birlikte servis talebinin gelmemesi beklenilir. İşte tüm bu beklentileri karşılayan ürünümüz WERPUR UV 1000’dir. Bu ürünümüz son derece yenilikçi, birçok özellikleri içinde barındırıyor. Bundan dolayı da kullanım alanı son derce geniş. Mesela ürünümüz jet yakıtlarına dayanıklı olduğu için havaalanı pist inşasında beton arası derzlerde rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca tüm zemin uygulamalarında da (epoksi, beton vs) kullanılabilir.  İçme suyuna zararlı madde içermediği için içme suyu veya gıda maddeleri ile temas eden derzlerin sızdırmazlığı için de kullanılabilir. 
2021 yılında ilave olarak programımıza aldığımız innovative ürünümüz WERMUT SIZDIRMAZLIK SPREYİMİZ, hem uygulama kolaylığı sağlıyor hem de bir çok yüzey de sızdırma sorunlarına çözüm oluyor. Metal, Alüminyum, PVC, duvar, asfalt çatı malzemeleri, vinil cephe, fiberglas ve benzeri malzemelerde su geçirmez, esnek bir mühür görevi görür. Uygulama videosuna WERMUT youtube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı ve başarılı bir yapı kimyasalı uygulaması için nelere dikkat edilmeli? Bize son dönem referanslarınızdan örnekler verir misiniz? 

İzolasyon uygulamasında en önemli kural üç nokta temasıdır. Yani mastik sağa, sola ve derinlikte bir zemine temas etmesi gerekmektedir. İşte derinlikteki zeminin teması için öncelikle derz genişliği ve derinliğine göre uygun PE bazlı fitil ile ön dolgu yapılması gereklidir. Uygulama yapılacak derz, toz, kir ve varsa herhangi bir kimyasaldan arındırılmadır. Bunlar sağlandıktan sonra uygulama yapılabilir. 
WERPUR UV 1000 ürünümüz Ege Bölgesi’nde önde gelen beton prefabrik firmalarının son iki yılda yapmış olduğu fabrika inşaatlarının yüzde 60’ının izolasyonunda kullanılmıştır. Amacımız Türkiye çapında tüm beton prefabrik inşaatlarının izolasyonunda bizim ürünümüzün kullanılmasını sağlamak. Ayrıca çeşitli konut ve işyeri projelerinde de cephe derz dolgusu ve yapıştırma için de ürünümüz tercih edilmiştir.

2021-2022 döneminde ne gibi yatırım planlarınız var? 

Öncelikli yatırım planımız, yeni bölgelerde yeni müşterilerle tanışmak için satış ekibi sayımızı arttıracağız. Yani insana yatırım yapacağız. Ayrıca 2021 yılı sonuna kadar da İzmir’de ilk perakende mağazamızı açmayı planlıyoruz. Bunlarla birlikte internet sitemizin güncelleme çalışmalarını tamamlayacağız. Marka bilinirliğini arttırmak için çalışmalarımız söz konusu olacak.