Warmhaus Genel Müdürü M. Kağan Turan, marka olarak ilk günden bu yana yenilikçi ve teknolojik ürünleri ile sektörde fark yaratmayı hedeflediklerini ve ürün gamlarını da bu anlayış ile geliştirdiklerini söyledi. İklim değişikliği ile mücadele kapsamında Avrupa’da fosil yakıtlar ile çalışan ürünlerin satışı için bazı kısıtlamaların gündeme gelmesinin söz konusu olduğunu belirten Turan, “Biz, yeni ürün projelerimizi seçerken çalışmalarımızı bu trendleri de göz önünde bulundurarak yapıyoruz. Isı pompası özellikle Avrupa’daki müşterilerimizden çok fazla talep gören bir ürün. AB’nin de karbon salınım hedefinde ideal çözümlerden birisi olarak görülen bu ürün bizim de çıkartmayı hedeflediğimiz ürünlerden birisi” dedi. Turan, stendustri.com.tr olarak sorularımızı şöyle yanıtladı:

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE KROMAŞ: "YÜZEY İŞLEMDE LİDER MARKA" İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE KROMAŞ: "YÜZEY İŞLEMDE LİDER MARKA"

Geniş bir yoğuşmalı kombi ürün gamınız var. Bu ürün gamında kendi kapasitesinde dünyanın en küçük kombisi MinerWa da bulunuyor. Kombi ürün gamınızı oluştururken neleri göz önünde bulunduruyorsunuz?
Warmhaus olarak enerjiden maksimum faydalanılırken aynı zamanda gaz ve elektrikten tasarruf sağlayacak, su gibi kaynaklarımızın en verimli şekilde kullanılmasını sağlayan ürünler geliştirmek için çalışıyoruz. 
Yoğuşmalı kombi ürün gamımızda bulunan Enerwa Plus 42 ve 45, Ewa 20 ve 24, EnerWa ve EnerWa Plus ve kendi kapasitesinde dünyanın en küçük kombisi MinerWa ile farklı ihtiyaçlar için farklı seçenekler ile müşterilerimize geniş bir yelpaze sunmaya çalışıyoruz. Sadece kaliteli ve ekonomik değil, çevremizi de dikkate alarak yenilikçi bir yaklaşımla üretim yapıyoruz. İş ortaklarımızdan ve müşterilerimizden gelen talepler bizim için çok önemli. Bu talepler doğrultusunda yenilikçi ve teknoloji odaklı ürünlerimizin geliştirilmesi üzerinde çalışıyoruz. İnşaat sektöründeki değişen beklentiler de sektörümüzdeki ürünlerin dönüşümünde önemli bir etmen. Günümüzde inşaat sektörünün önde gelen trendini yüksek teknolojili, akıllı ve çevre dostu sistemlerin olduğu binalar inşa etmek olarak tanımlayabiliriz. Bu değişim de geleneksel ürünlerin dışına çıkmayı gerektiriyor. Ayrıca, ürünlerin kapladığı alan ve estetik bir tasarıma sahip olması da öne çıkan faktörler arasında. Bu yüzden sektörümüzdeki ürünlerin boyutları ve tasarımları rekabette kritik faktörler haline geldi. Biz de bu doğrultuda ürünlerini şekillendirebilen öncü markalardan biriyiz. Örneğin bu çerçevede geliştirilen ürünlerimizden bir tanesi 4 tasarım ödülüne sahip kendi kapasitesinde dünyanın en küçük kombisi MinerWa.

Warmhaus kazanlar özellikle büyük projelerde tercih ediliyor. Tercih edilmesindeki ana unsurlar nelerdir?
Warmhaus’un duvar tipi yoğuşmalı Viwa kazan serisi 50, 65, 90, 115, 125 ve 150 kW ısıtma gücü seçenekleri ile merkezi sistemler için ideal ve verimli çözümler sağlıyor. Yüksek kapasiteye sahip, düşük yakıt tüketimi ile tasarruflu, yüzde yüz yerli sermaye ile üretilen kazan serimiz, bu özellikleri ile kamu kurumlarında, konut projeleri, üniversite, okul, tesis, yurt, lojman ve otel gibi büyük projeler tarafından tercih ediliyor.   
Warmhaus kazanların tercih edilmesindeki öne çıkan unsurlardan birisi de kompakt boyutları ve hafif yapısı ile montajda sağladığı kolaylık. Akıllı soket sistemi sayesinde kurulumdaki hata payları ortadan kalkıyor, zaman ve işçilik ücretlerinde tasarruf sağlanıyor. Türkiye genelindeki geniş servis ağımız servis ihtiyaçları konusunda da hızlı hizmet sunmamızı sağlıyor. Tüm bu etmenler kazan satış adetlerimizi geçen yıl iki katına çıkartarak Pazar payımızı da artırmamızı sağladı diyebilirim.

50 ülkeye ihracat yapan bir firma olarak yeni ürün süreçlerinizi nasıl yönetiyorsunuz? Yakın zamanda pazara sunacağınız yeni bir ürün var mı?
Pek çok farklı ülkeye ihracat yapıyoruz. Her ülkenin regülasyonlarına veya coğrafyasına göre farklı ihtiyaçlar doğabiliyor. Çevik organizasyonel yapımız ve dinamik Ar-Ge ekibimiz ile tüm ihtiyaçlara çözüm üretmek için hazırlıklıyız. Üretim kapasitemiz, kullandığımız teknolojiler ve ürünlerimizin kalitesi global pazarlarda rekabet edebilecek düzeyde. 
İhracat yapan bir firma olarak her ülkenin uyguladığı kuralları takip etmek ve buna göre çalışmalarınızı sürdürmeniz gerekiyor. Örneğin Avrupa’da iklim değişikliği ile mücadele kapsamında doğalgaz gibi fosil yakıtla çalışan cihazlardan ziyade elektrik enerjisi ile çalışan ya da yenilenebilir enerji türleri kullanan ürünler tercih edilmeye başlandı. Fosil yakıtlar ile çalışan ürünlerin de satışı için bazı kısıtlamaların gündeme gelmesi söz konusu. Biz, yeni ürün projelerimizi seçerken çalışmalarımızı bu trendleri de göz önünde bulundurarak yapıyoruz. Isı pompası özellikle Avrupa’daki müşterilerimizden çok fazla talep gören bir ürün. AB’nin de karbon salınım hedefinde ideal çözümlerden birisi olarak görülen bu ürün bizim de çıkartmayı hedeflediğimiz ürünlerden birisi.