Vestel bu yıl hangi konulara odaklanıyor? Gündeminizdeki çalışmaları öğrenebilir miyiz?

Dünya bir dönüşüm içinde, dijital bir ekonomik devrim yaşıyor. Büyük şirketlerin de rekabette var olabilmeleri için bu dönüşüme hazırlıklı olmaları gerekiyor. Vestel sadece bir beyaz eşya ve TV üreticisi değil, bir teknoloji şirketi. Bugün teknoloji şirketleri hem değerlerini hem iş modellerini hem de faaliyet alanlarını değiştirerek başarıya ulaşıyor. Eskiden ürünü en hızlı çıkaran kazanıyordu ama işler artık değişti. Artık yarattığınız iş modeli önemli. Bu anlayış ile ürünlerimizi ve üretim süreçlerimizi dijitalleştirmenin/akıllandırmanın yanı sıra yeni iş modelleri de geliştirerek şirketimizin değerini artırmaya devam ediyoruz. Vestel olarak kendimizi Endüstri 4.0’ın en büyük sahiplenicisi olarak görüyoruz. Bu dönüşümü Türkiye’de ilk gerçekleştiren fabrikanın Vestel City olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzun yıllardır yatırım yaptığımız bu dönüşümde önemli ölçüde yol kat ettik. Karanlık üretim, robot-insan iş birliği, robot-robot iş birliği gibi birçok uygulamamız bulunuyor. Uzun vadede Vestel’in gelecek vizyonuna bakıldığında da Endüstri 4.0 kavramı ile ‘Mobilite’ ve ‘Bağlanabilirlik’ teknolojileri, Ar-Ge çalışmalarının da önemli bir ayağını oluşturuyor. Tüketicilerimizin hayatını kolaylaştırmak, zaman kazanmalarını sağlayacak her türlü teknolojiyi ürünlerimize entegre ediyoruz. 

Üretim ve yönetim faaliyetlerinde, sürekli iyileştirmeyle verimlilik elde etmeyi sağlayan Toplam Üretken Bakım (TPM) felsefesini ve araçlarını sistemlerimize entegre ettik ve bu uygulamalarımızla Japonya’dan ödül kazandık. Japon Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM-Japan Institute of Plant Maintenance) tarafından ilk olarak 2014 yılında “TPM Mükemmellik Ödülü”nü almaya hak kazanmış, 2017 yılında da ikinci aşama olan “TPM Süreklilik Ödülü”nü almıştık. TPM faaliyetlerimizi 2011 yılından bu yana sürdürüyoruz. Son olarak “TPM Özel Ödülü”ne layık görüldük. Böylelikle Vestel Beyaz Eşya, yedi ayrı fabrikada yedi ayrı ürün ailesi ile aynı anda bu ödülü alan dünyadaki ilk ve tek şirket oldu.
Yalnızca yeni teknolojiler geliştirmekle kalmıyoruz. Perakende sektöründe iş yapma biçimini değiştirecek platformlar da geliştirdik. Geçtiğimiz yıl lanse ettiğimiz V Hepyeni platformumuz ve V Taksit uygulamalarımız 25 bin aboneye ulaştı. Her geçen gün tüketicimize sunduğumuz katma değeri artıran hamleler gerçekleştirdiğimiz V Hepyeni’de yakın zamanda spor ve sağlık ekosistemimiz VFit uygulamamız da hizmetinizde olacak. Mağazalarımızdaki trafiği artırma amacıyla hayata geçirdiğimiz, tüketicilerimizden oldukça olumlu geri dönüşler aldığımız Kafe Vesto’larımızın sayısı artmaya devam ediyor. Son olarak yeni nesil tüketicilerin ihtiyaçlarına yanıt verecek yeni nesil dijital mağazalarımız Vestel Ekspres’in ilkini de Kadıköy’de açtık.

İklimlendirme sistemlerinizi öğrenebilir miyiz?

Uzun yıllardır split klimalar ile yer aldığımız iklimlendirme sektöründe, 2015 yılında satışına başladığımız VRF klima sistemlerinin de eklenmesiyle split klima, multi klima ve VRF klima sistemi ürün gruplarıyla her ihtiyacı karşılayabilecek çözümler sunuyoruz. Vestel, VRF ürün gamında yer alan V4+K ve V5X serisi dış ünitelere ilave olarak 2020 itibariyle ürün gamına dahil ettiği V6 ve V6-I serileri ile kapasite ve verimlilik değerleriyle sektördeki öncü konumunu sürdürüyor.

Ülkece sokağa çıkmadığımız bugünlerde evlerde solunan havanın kalitesi ön plana çıktı. Kapalı ortamlarda kullanılan iklimlendirme sistemlerinin önemi arttı. Daha sağlıklı bir ortam için ne önerirsiniz?

Ülkece sokağa çıkmadığımız ve kapalı ortamlarda kullanılan iklimlendirme sistemlerinin öneminin arttığı bugünlerde evlerde solunan havanın kalitesi de ön plana çıktı. Daha sağlıklı bir ortam için evlerde kullandığımız iklimlendirme cihazlarımızın filtrelerini temizlemeyi ihmal etmemeliyiz. Bu hatırlatmayı Vestel kablolu kumanda sizin için yapıyor. Vestel kablolu kumanda iç ünitenin toplam çalışma süresini kaydeder ve toplam çalışma süresi önceden ayarlı değere ulaştığında, kumanda kullanıcılara iç ünitenin hava filtresini temizlemeleri gerektiğini hatırlatır. Ayrıca Vestel VRF iç ünite panelleri, filtre temizliği erişimi için kolayca çıkarılabilir. Filtrenin düzenli olarak temizlenmesi, iç mekan havasını sağlığınız için temiz ve taze tutar. Bunun yanı sıra uzun süre kapalı ortamlarda kaldığımız bu dönemlerde iklimlendirme sistemlerinin sağladığı konfor da önemli bir etmendir. Vestel VRF iklimlendirme sistemleri sessiz çalışma ve akıllı hassas başlama gibi teknolojileriyle bu konuda da ön plana çıkıyor. Özellikle şu an içinde bulunduğumuz mevsim geçişi dönemlerinde merkezi iklimlendirme sistemlerinin en büyük eksikliklerinden olan, bir dairede ısıtma yapılırken diğer dairede soğutmanın aynı anda yapılamaması problemi Vestel Isı Geri Kazanımlı VRF iklimlendirme sistemleri ile son buluyor. Vestel diğer ürünlerde olduğu gibi iklimlendirme alanında da geniş ürün gamını değişen tüketici ihtiyaçlarına paralel olarak geliştirmekte. Eski konvansiyonel iklimlendirme sistemlerinde görülen ve kontrol edilemeyen sıcaklık dağılımı problemi çoğunlukla fiziki şartlarla ilgili şikâyetlerin başında yer alıyor. Vestel VRF iklimlendirme sistemleri ile daha hassas ve homojen sıcaklık dağılımları yapılabilirken isteğe bağlı olarak aynı mahal içerisindeki farklı alanlardaki sıcaklık ayarı değiştirilebilir.