Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği (TET) 2019 yılı İhracat Başarı Ödülleri’nin açıklandığı 2019 TET İhracat Başarı Ödül Töreni’nde yurt dışı satışlarında başarı gösteren firmalar ödüllendirildi. 

Vestel, elektrik ve elektronik sektöründe 2019 yılında en çok ihracat yapan firma olarak başarısını bir kez daha pekiştirdi. Sektörde en çok ihracat gerçekleştiren ikinci firmanın Arçelik, üçüncü firmanın ise  BSH Ev Aletleri olduğu belirtildi. 

ELEKTRİK - ELEKTRONİK SEKTÖRÜNDEN 11,5 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

2019 yılında 11,5 milyar dolar olarak gerçekleşen Elektrik-Elektronik sektör ihracatı Türkiye ihracatının yüzde 7’sini oluşturmaktadır. TET Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Güven Uçkan, beyaz eşya sektörünün 25 milyon adetlik üretimiyle Avrupa’nın 1 numaralı üreticisi konumunda olduğunu vurgulayarak, eskiden beyaz eşya üretim üssü olarak bilinen Almanya ve İtalya’nın geride bırakıldığını açıkladı. Euromonitor verilerinin sonuçlarına göre, Türkiye’nin dünya üretiminin yarısını gerçekleştiren Çin’in arkasında ikindi konumda bulunduğunu açıklayan Uçkan, sektör ihracatının 2019 yılında 11,5 milyar dolara ulaştığını ve Türkiye ihracatından  yüzde 6,5 pay aldığının altını çizdi.