Kalitesi ile öne çıkan Vestel, Sharp markasıyla yapmış olduğu beyaz eşya ürünlerini geliştirme, üretme ve Avrupa’da satış ve pazarlama hak ve yetkilerini içermekte olan marka lisans anlaşmasının kapsamını genişlettiğini duyurdu. 

2014 yılında ilk imzanın atıldığı iş birliğinde 2024 yılsonuna kadar geçerli lisans anlaşması, altı beyaz eşya grubunu (Buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, elektrikli fırın, çamaşır kurutma makinası ve duvar tipi split klima) kapsamakta. Genişletilen anlaşma dahilinde akıllı ürün ailesi de eklenerek iş birliği genişletildi.

Sharp ile 2014 yılında başladıkları iş birliğinde beş yılı geride bıraktıklarını ve aynı enerjiyle gelecek beş yılı planladıklarını açıklayan Vestel Şirketler Grubu CEO’su Turan Erdoğan, 
Sharp ile çok uyumlu bir iş birliğini gerçekleştirdiklerini açıkladı. 

Beş yıl önce başladıkları yolculukta hedeflerine başarılı bir şekilde ulaştıklarını açıklayan Erdoğan, bu çerçevede 2024 yılına kadar olan yol haritalarını belirlediklerini açıkladı. 

Ürün gamlarında çeşitliliği sağlarken aynı zamanda mevcut pazarlardaki hareket kabiliyetini de derinleştirdiklerini belirten Erdoğan, Vestel olarak Avrupa pazarına yaptıkları ihracatın büyük bir kısmının akıllı ürünlerden oluşuğunu açıkladı. Erdoğan, Sharp için üretecekleri yeni akıllı ürün ailesiyle birlikte önümüzdeki dönemde özellikle Avrupa pazarındaki paylarını da artacaklarına inandıklarını açıkladı.