Vestel City, Manisa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafınca gerçekleştirilen Kodla(Ma)nisa projesinin bu yılki ‘Benim Fikrim Benim Teknolojim’ temalı kapanış festivaline ev sahipliği yaptı. Festival Türkiye’de bir fabrika içinde yapılan en büyük organizasyon olarak kabul edilen festival. Manisa başta olmak üzere 20 ilden katılım gerçekleştiren 300 öğrenci festivale katılım gerçekleştirdi. Öğrenciler kendi yazdığı kodlarla hayata geçirdikleri projelerini tanıttı.

Etkinlik Vestel City’nin yeni Çamaşır ve Kurutma Makinası Fabrikası’nda gerçekleştirildi. 47 stantta öğrenciler, kodlama eğitimleri sayesinde ortaya çıkardıkları robot teknolojileri, uygulama yazılımları ve 3D yazılımları tanıttı. Vestel robotların sergilendiği stantlarda kodlama ve robot teknolojilerinin üretimdeki özellikleri sergilendi. Katılım gerçekleştiren dört öğrenci kendisini kodlamış oldukları Vestel robotuyla özel bir gösteri sergiledi. Öğrenciler hazırlamış oldukalrı yazılımlarla akıllı tahta üzerine robot yardımıyla yazı yazdırdılar. Bunun yanı sıra farklı bir robota da el ile yörünge takibi yaptırarak bu oyunu gelen misafirlere oynattılar. Oyunun sonunda yörüngeyi doğru takip edilen çocuklara hediye verildi. Ayrıca Vestel çamaşır ve bulaşık makineleri için program yazılımını geliştiren öğrenciler makinelere komutlar vererek ürüne ayrı ayrı işlemler yaptırdılar. Ayrıca Vestel’in kokuları birbirine karıştırmayan beş tepsili fırınında hem kek pişirdiler hem de fırını yeni kodlarla geliştirdiler.

Geleceğin teknolojilerini üretecek ve ülkenin kalkınmasında önemli pay sahibi olacak çok sayıda değerli genci bir arada görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, çocukların artık ileri teknolojiyle küçük yaşlardan itibaren tanışıyor ve bu teknolojiyi hayatın her alanında kullanıyor, hatta kullanmakla kalmayıp işin içine girerek bunun gibi organizasyonlar ve projelerle cihazların yazılımını yaptığını dile getirdi. Günümüz dünyasında dijital dönüşümün Nesnelerin İnterneti, yapay zeka, robotik kodlama gibi kavramların her geçen gün daha da önem kazandığını ve de bu konudaki çalışmaların sayısının giderek arttığını aktaran Haspolat, ülkemizde de kodlama eğitiminin çocukluk sürecinde öğrenilmesinin teknoloji üreten insan kaynağına duyulan ihtiyacı karşılaması için oldukça önemli olduğunu söyledi.  Haspolat, yapılan yarışmalar sonucunda dereceye giren süper kahramanlara gelecekteki çalışmalarını teşvik etmek amacıyla Mehmet Zorlu Vakfı’ndan eğitim süreleri boyunca burs imkanı sağlayacaklarını açıkladı. 
Endüstri 4.0’ın çalışmalarında en önemli öncelikleri olduğunu önemle vurgulayan Haspolat,  uzun vadede gelecek vizyonlarına bakıldığında da Endüstri 4.0 kavramı ile ‘Mobilite’ ve ‘Bağlanabilirlik’ teknolojileri, Vestel’in Ar-Ge çalışmalarının da önemli bir ayağını oluşturduğunu aktarıyor. Akıllı Evlerin, Akıllı Şehirlerin ve Nesnelerin İnterneti konsepti çatısı altında sunulan hizmet alanında Vestel’in adının sıklıkla duyulacağını belirten Haspolat, hem birbirleri ile haberleşebilen hem de mobil cihazlar aracılığıyla kontrol edilebilen akıllı ürünleri piyasaya sunmanın yanı sıra bu cihazların bağlantı alt yapısına da yatırım yapacaklarını açıklıyor. Ar-Ge ve üretim mühendisleri arasında ayrı bir takım; robotlar, yapay zeka yazılımları, 3 boyutlu yazıcı gibi pek çok konuda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Haspolat, bu dönüşümü Türkiye’de ilk gerçekleştiren fabrikanın Vestel City olması için çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.