“Yeni teknolojilere ve dijitalleşmeye yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Yavuzlar Alüminyum Genel Müdür Yardımcısı Nusret Yavuz, şunları söyledi:

“Fabrikamızda ekstrüzyon hattı, eloksal boya kaplama hattı ve mekanik işlem atölyesi yer alıyor.  Bu alanlarda yer alan otomasyonlarda ve pres hatlarında verimliliği artırmak için yazılımları sürekli güncelliyoruz. Eloksal hatlarında ülkemizde en çok tercih edilen yarı otomatik sistemle çalışıyoruz. Mekanik işlem atölyesi makine parkurudur.  CNC, delme, biçme gibi tüm makinelerimiz son teknolojiden oluşmaktadır. Bununla ilgili son bir yıldır özellikle de mekanik işlem atölyesinde yeni makine yatırımları yaptık. Aynı zamanda üretimdeki bu teknolojimizi daha güçlendirecek ve de destekleyecek yönetimle de ilgili birtakım yazılım programları kullanıyoruz. Sipariş, sevkiyat aşamasına kadar iş süreçlerini bu yazılımlarla çok daha verimli olacak şekilde takip edebiliyoruz. Ayrıca üretimde kullandığımız makinelerin de verimliliğini takip etmek için kullandığımız otomasyon ve yazılımlar var. 
Bu yeni teknolojilerin kullanımına mevcut çalışanlarımızı entegre ettik. Zaten bu konuda deneyimli, işin temelini bilen bir ekibimiz var, birtakım eğitimlerle yeni teknolojilere adapte oldular. Gelişime önem veren bir firmayız. Yeni teknolojileri yakından takip ediyoruz. Yeni bir ekstrüzyon hattı aldık. Mevcut tesisimizde sığmadığı için bu yatırım için yeni bir arsa aldık. 2021 yılının ilk çeyreğinde yeni hattımızı kurmuş olacağız.”