MANİSA (AA) - Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) Türkiye'de enerji tasarrufu ile ısı yalıtımı seferberliği hususlarında kamuoyunu aydınlatmak ve farkındalık yaratmak maksadıyla düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 10. ayağı Manisa'da yapıldı

Etkinlik sırasında söz alan VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, ısı yalıtımında kullanılacak malzemelerin, enerji verimliliğinin temel taşlarından olduğunu belirtti.

Üretilen enerjinin yakalık yüzde 40'ının binalarda kullanıldığını ve bu enerjinin yaklaşık yüzde 80'inin ise binaları ısıtma ile soğutmada kullanıldığına dikkat çeken Alkin, ısı yalıtımı sayesinde tüketilen enerjide yüzde 50'ye varan oranda tasarruf sağlanabileceğini vurguladı.

Yapılaşmanın gittikçe arttığı ülkemizde tüketicilerin yeni ev satın alırken gelecekte bütçesinden harcayacağı miktarı da düşünmeye mecbur olduğunu belirten Alkin, bu sebepten ötürü ev satın alırken veya kiralarken enerji kimlik belgesinin mutlaka sorgulanması gerektiğini ve en az "C" sınıfı enerji kimlik belgesine sahip bir binada oturulması gerektiğini ifade etti.