Fırat Life Style, Atayıldız Grup ve Acity, bölgenin ihtiyaçlarını karşılayabilen bir yaşam merkezi oluşturmak için Velux Ankara projesini hayata geçiriyor. Velux Ankara’nın 1+1’den 4+1’e daire seçenekleriyle, açık AVM konseptiyle, etkinlik alanlarıyla, meydanıyla ve tüm bunların birbirine gölge düşürmeyecek dinamizmiyle sakinlerine büyük bir avantaj saylayacağını aktaran Fırat Life Style COO’su Ahmet Fırat, Velux Ankara “karma projesi”nin “her detayı düşünülmüş’’ ifadesini tam olarak karşıladığını vurguluyor. Çok fonksiyonlu mağaza karması, ulusal ve uluslararası markalar, aile-çocuk buluşma merkezi, spordan kozmetiğe, elektronikten modaya ve kafelere kadar her ayrıntının düşünüldüğü “kaliteli zaman’’ı herkese sunmayı hedeflediklerini kaydeden Ahmet Fırat ile projenin mimarisiyle sunduğu avantajları konuştuk. 

Fırat Life Style, Ata Yıldız Grup ve Acity ortak girişimi hakkında bilgi verir misiniz? İlk hangi projede bir araya geldiler? Velux Ankara Projesi nasıl doğdu?

Tıpkı Hollywood filmlerindeki aktörler gibi inşaat dünyasının da bir Hollywood’u ve “Star” diyebileceğimiz birkaç aktörü var. Fırat Life Style ve Ata Yıldız Grup’un da inşaat piyasasında benzer heyecanlarla, kaliteli ve nitelikli projelerle sektöre kendilerini adayarak ayak izlerini bıraktıkları bu “Hollywood Bulvarı’’nda yollarının kesişmeleri yalnızca tesadüften ziyade filmlerdeki gibi başrol paylaşımı yapan ödüllü aktörleri andırmaktadır. Velux Ankara’da o filmlerin çekildiği, senaryolarının yazıldığı o efsanevi konumu nitelendiriyor.
İlk olarak Referans Ankara projesinde bir araya gelen Fırat Life Style ve Ata Yıldız Grup, Velux Ankara projesi ile Acity’nin o efsanevi konumdaki çözüm ortaklığıyla “Oscar’’lık bir tasarı meydana getirmektedir.
İşte Velux Ankara projesi, iki uyumlu başrol aktörünün imzasıyla, bu denli estetik algıya sahip, her bir detayı düşünülmüş ve çevreye duyarlı bir biçimde teşekkül etmiştir.

İnşaatının yüzde 40’ı tamamlanan Velux Ankara’nın ‘’Karma Proje ‘’ olması ne gibi avantajları beraberinde getirecek?

“Her detayı düşünülmüş’’ ifadesi aslında karma bir projenin nasıl olması gerektiği ile ilgili bir mesaj veriyor bizlere. İnşaatı yüzde 40 ‘ı tamamlanan Velux Ankara’nın 1+1’den 4+1’e daire seçenekleriyle, açık AVM konseptiyle, etkinlik alanlarıyla, meydanıyla ve tüm bunların birbirine gölge düşürmeyecek dinamizmiyle tamamen avantajın kendisidir.
Bölgenin ihtiyaçlarını da karşılayabilen bir yaşam merkezi oluşturuyoruz. Çok fonksiyonlu mağaza karması, ulusal ve uluslararası markalar, aile-çocuk buluşma merkezi, spordan kozmetiğe, elektronikten modaya ve kafelere kadar her ayrıntının düşünüldüğü “kaliteli zaman’’ı herkese sunmayı hedefliyoruz.
Aynı zamanda çeşitli tüm mağaza tipleriyle ulaşılabilirliği kolaylaştırırken, açık olmasından ötürü pandemi etkisini sağlıklı şartlara uyarlayabilen ve ihtiyaçlara tamamen cevap verebilen bir proje Velux Ankara.. Daha da önemlisi; zamanın gün geçtikçe elzem hale geldiği global dünyada, Velux Ankara’nın kullanıcılarının zamanına oldukça kıymet veriyor. 

Projede hangi mimari yönler ve ayrıntılar öne çıkıyor? Projenin özellikleri, sosyal olanakları ve yatırımcısına sağlayacağı ayrıcalıklar neler olacak?

Velux Ankara’ da proje genelindeki en önemli husus; projenin asimetrik, solar-pragmatik (güneşten faydalanan) ve Ankara gibi büyük bir metropolde yatay ağırlıklı mimari yapıda olmasıdır. Güneşten maksimum faydalanabilen tüm daireler, teraslar, mağazalar ve rekreasyonun yanı sıra nefes alabilen konvansiyonel yapıda binalar da şehir hayatını daha yaşanabilir kılıyor. Meydandaki göçerbahçe ve car-free (araç girmeyen) yaşam alanı da projenin çevreye duyarlılığını destekler niteliktedir.
72 bin metrekare proje alanına sahip Velux Ankara, 11 blokta 1000 konut ve 3 blokta 133 mağazadan oluşuyor. 1+1’den 4+1’e daire seçenekleriyle, 3 bin metrekare yarı olimpik kapalı yüzme havuzlu spor salonuyla,18 bin metrekare peyzaj alanıyla, yürüyüş yoluyla, açık AVM’siyle, çocuk oyun alanlarıyla ve daha birçok sosyal donatısıyla projemiz, kozmopolit şehir yaşamının stresinden bir nebze uzaklaştırıyor.

Projenin çevreye duyarlı, estetik, konforlu ve aynı zamanda güvenli bir yapı olması adına yapı malzemeleri seçimi vb. hangi kriterler öne çıkıyor?

Velux Ankara’nın konumlandığı arazi uzun yıllardır atıl ve çorak bir şekilde beklemekteydi. Bu 72 bin metrekarelik arazinin 18 bin metrekaresini tamamen yeşil alana ayırarak aslında bölgeye taze hava getiriyor olacağız. Blokların dış cephelerinde kullandığımız malzemeler de yine tamamen doğal, çevreci ürünlerdir. Aynı zamanda dönem dönem başlattığımız fidan kampanyaları ile yurdun dört bir yanına bu konuda desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Şimdiye dek yapmış olduğumuz tüm projelerde yeşili her zaman yanımızda götürdük, gittiğimiz tüm çorak arazilerde yapmış olduğumuz peyzaj çalışmaları ile kuraklığın önüne geçmeye çalıştık. Bu konuda çevreci olduğumuzu söyleyebiliriz.
Çevreye duyarlı olduğumuzu kullandığımız malzemelerle de lanse edebiliriz. Yalıtımda kullandığımız taş yünü, kanserojen ürünlerden kaçınmak suretiyle ergonomiye ve estetiğe uygun tercih ettiğimiz kuvars tezgahlar, betonarmede kullandığımız C35 beton cinsi ve radye temel sistem, özetle projenin çevreci, estetik, konforlu ve güvenli olduğunu gözler önüne seriyor. 
Velux Ankara’da konutlarımızın ısınması yerden ısıtma sistemi ile sağlanacaktır. Bu şekilde kullanıcılarımızın daireleri daha modern bir görünüme sahip olurken; daha geniş konforlu alanlar tamamen onların tercihleriyle şekillenecektir. Bloklarımızda kullanılan tam beslemeli jeneratörler, her bir daire için planlanan kapalı otoparklar; aynı zamanda tüm bloklarda bulunan çeşitli büyüklüklerdeki asansörler yine kullanıcılarımızın ihtiyaçları için hizmete olacaktır. Kısacası Velux Ankara evrensel bakış açısıyla, giderek çoğalan bireyselliğin ön planda olduğu bir dünyada başkent için kaliteli sosyalleşmeyi öngören bir perspektife sahiptir.

Proje, yeni hangi teknolojileriyle öne çıkıyor? Bunları nasıl lanse ediyorsunuz?

Firmamız bugüne kadar emsal projelerimizden de edinmiş olduğu inşaat tecrübesini, günümüz teknolojisiyle birleştirerek projemizi en üst düzeye taşımaktadır. Projemizde Türkiye’nin altyapısının elverişli olduğu en son teknolojiyi kullanıyoruz. Ülkemiz ve değerli yatırımcılarımız için her zaman yeşil ve güvenli projeler hayal ediyor ve inşa ediyoruz. Son teknolojide dikkat ettiğimiz en önemli husus, sürdürülebilir sistem ve geri dönüştürülebilir ürünler kullanmaktır.