Yeni yılda en büyük hedeflerinin İngiltere ve Batı Avrupa olduğunu söyleyen Eda Gürses, bu bölge için distribütörlük çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

2021 yılını değerlendirerek 2022 gündeminizi paylaşır mısınız?

Isıtma soğutma sektörünün 2021 yılındaki ihracatı 2020 yılına göre yüzde 22 oranında artış göstermiştir. Sektörün Türkiye ihracatından aldığı pay da yüzde 2,5’tan yüzde 3,2 seviyesine ulaştı. Yaşadığımız son 2 yılı pandemi sürecinde değerlendirecek olursak son derece başarılı ve umut verici bir ivmeden bahsedebiliriz. Türkiye, ısıtma soğutma sektöründe özellikle globalde farklı ülkelerin dikkatini çekmeyi başarmış ve ciddi partnerlik ile beraber üretim anlaşmaları gerçekleştirmiş durumda. Biz Luftsis A.Ş. olarak son 5 yılın en değerli yılını yaşadığımızı ifade edebilirim. Sektörün büyüme oranında kendi içimizde güzel bir yere sahip olduğumuzu ve her geçen gün ihracat faturalandırma ve potansiyelimizi arttırdığımız rahatlıkla ifade edebilirim.

Sektörün önde gelen üreticisi olarak, hangi ürünlerinizle, hangi ülkelere, hangi miktarlarda ihracat gerçekleştiriyorsunuz? 

Her yıl ürün portföyümüze tasarım ve teknolojik gelişmelerin son noktasına kadar kullanıldığı inovatif ürünler sunmak en büyük hedefimiz. Bu bağlamda 2021 yılında sektörle buluşturduğumuz V-ROOFTOP yani VRF tabanlı yüksek teknolojili değişken gaz debili klima olarak açıklayacağımız ürünümüz bize son derece heyecan ve hareket kattı diyebiliriz. Bu yıl içerisinde Ortadoğu’da ve Afrika’da yeni distribütörlükler oluşturduk. Ayrıca Doğu Avrupa’da da 3 ülke ile geçtiğimiz Ekim ayında yeni anlaşmalar yaptık. Ağırlıklı olarak LUFT Exclusive serisi ürünlerimiz ile pazarda yer alıyoruz. V- ROOFTOP özellikle Afrika ve Ortadoğu’da dikkat çekmeyi başardı, bu başarıyı ihracat rakamlarımızda görmeye başladık. 

Önümüzdeki yıl farklı hangi pazarları hedefliyorsunuz? Bu pazarlara ulaşmak adına ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? 

Yurt dışı fuarlarına son derece önem veren bir yönetim sistemimiz var. Mümkün olduğu kadar katılım sağlayarak farklı ülkelerdeki firmalar ile iletişim kuruyoruz.  Son çeyrekte özellikle çalışmalarına hız kattığımız ve 2022 yılında en büyük hedeflerimiz olan İngiltere ve Batı Avrupa’da distribütörlük çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. Bu bölge için 2022 Mart ayında İtalya MCE fuarına katılım sağlayacağız. 


 

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE KROMAŞ: "YÜZEY İŞLEMDE LİDER MARKA" İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE KROMAŞ: "YÜZEY İŞLEMDE LİDER MARKA"