Çatı ve cephe kaplama kapsamında bakır, titanyum, çinko, boyalı galvaniz saç, boyalı alüminyum gibi ürünleriyle müşterilerine hizmet veren Esmol, kısa zamanda başarılı olan isimler arasında. Bunda iş disiplininin yanı sıra çatı ve cephe kaplamalarında geniş ürün seçeneklerinin ve de hızlı teslimat süreçlerinin rolü büyük. Markanın gündemindeki çalışmalarını, Genel Müdür Erdem Akbayrak ile konuştuk. 

Esmol’un gündemindeki çalışmalar, bugün geldiği nokta hakkında bilgi verir misiniz?

Kuruluşumuzun dördüncü yılına yaklaşırken orta vadeli planlarımızın büyük kısmını gerçekleştirdik ve uzun vadeli planlarımıza doğru ilerliyoruz. Müşteri ilişkileri, ürün ve hizmet fayda oranı olarak bunu olumlu yönde hissediyoruz. Yeni ürün çalışmalarımız devam ederken makineleşme gereken birkaç gereksinimimiz var. Bu ihtiyacımızı uzun vadeli planlarımız içinde gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz. 
Corona virüsü tüm dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi de etkiledi. Bu durum sektörünüzü ve firmanızı nasıl etkiledi? Bu süreci özellikle tedarik zincirinizi ve servisinizi nasıl yönetiyorsunuz?
Kuşkusuz biz de süreçten etkilendik. Firmamız aldığı kararla tüm özel ve kamu hastanesi ile sağlık merkezindeki doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının istifadesi için kullanılacak yapıların ürün hizmet tedariğine öncelik verdi. Müşteri beyanı ile bu ürünlerin sevk ve lojistik giderlerini ayırdığımız bütçeden kısmen veya tamamını karşılamayı taahhüt ettik. En önemli avantajımız olan stok çeşitliliğimiz ve miktarsal esnek hizmet anlayışımız olumlu geri dönüşler sağlıyor. Personel kapasitemizi yüzde 50 dönüşümlü olarak çalıştırarak hizmet sürekliliğimizi sağladık.

Corona virisünün etkisi devam ederse B planınız nedir? Bu süreçte dijitalleşme çok daha önemli hala geldi. Firmanızın dijitalleşmeye yönelik çalışmaları var mı ya da bu alandaki çalışmalarınızı arttıracak mısınız?

Virüs ile mücadeleyi, Sağlık Bakanlığı’nın çok iyi yürüttüğünü, vatandaş olarak ülke genelinde alınan tedbirlere ve kurallara azami oranda uyulmasının faydalarını görüyoruz. Bu sebeple plan oluşturmaya gerek kalmadan normalleşme ve ticari ivmenin önümüzdeki 2-2,5 aylık süreçte gerçekleşeceğini ön görüyoruz. Bizden daha fazla etkilenen Avrupa ülkeleri de tedarik hizmetleri ağırlıklı Çin olmak üzere Asya ülkeleri odaklıydı. Bu sürecin ardından tedarik ve lokasyon alanında daha avantaj sağlayacak ülkelere yönlenecek, buna bağlı olarak ülkemiz şüphesiz ürün tedariği sağlayacaktır.  Ülkemiz için 2020 son çeyreği üretim ve ihracat alanında oldukça olumlu neticelenecektir. Ayrıca önümüzdeki 3-4 ay içinde internet sayfamızı yenilemeyi düşünüyoruz.

En son çıkan ürün ya da sisteminizin özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Mastermax Buhar kontrol örtüleri ürün grubumuz ile 180’e yakın müşterimize hizmet veriyoruz. Buna bağlı olarak 130 ve 170 gr ürün çeşitliliği mevcuttu, ara gramaj olan 150 gr Mastermax TOP’u müşterilerimizin istifadesine sunduk, bu ürünle de ilgili de olumlu geri dönüşler alıyoruz.

Referanslarınız arasında yer alan bir projenize yaptığınız çalışmayı anlatır mısınız? Burada hangi ürününüzle çözüm nasıl bir çözüm sundunuz? 

Yakın tarihte Muğla Akyaka’da bulunan villa yerleşkesine, yaklaşık 100 adet pergola sundurma kamelya kaplamalarında kullanılmak üzere, alt distribütörü olduğumuz Verozinc marka 16 ton   titanyum çinko tedariği sağladık. Bu günümüz şartlarında önemli bir miktardı. Firma olarak projeye stratejik satış ve pazarlama hizmeti verdik.

Son olarak Corona sürecinde hobi olarak neler yapıyorsunuz? Baş ucu kitap, film ya da spor gibi faaliyetleriniz, tercihleriniz neler?

Çocuğum ile daha çok vakit geçirdim. Yürüyüş yapıp, bisiklete bindim. Ayrıca kitap okumayı sürdürdüm. Okuduğum son kitaplar Üstün Dökmen’in Empati, Robert Kıyosaki’nin Zengin Baba Yoksul Baba, Emma Donoghue’ın Oda isimli kitaplar.