Yatırım değeri yaklaşık 100 milyon TL tutarında olan Siltaş Marina projesinde çalışmalar hızla ilerliyor. Projede LifeX Konsepti ile sadece bir ev değil, komple bir yaşam alanı vadettiklerini belirten Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özdemir ile, LifeX Konseptini ve daha birçok detayı konuştuk. 


Siltaş Marina projesini hayata geçirme fikri nasıl doğdu? Projenin yatırım değeri nedir?

Pendik bizim Siltaş Yapı olarak uzun yıllardır çok sayıda proje hayata geçirdiğimiz, dolayısıyla iyi analiz ettiğimize inandığımız, dinamiklerini bildiğimiz, hakim olduğumuz bir bölge. Geçmiş dönemde ağırlıklı olarak Kurtköy’de projelerimiz vardı, yeni projemizi ise sahil bandında inşa etme hedefiyle arazi arayışı içindeydik. Kentsel dönüşümle ilgili görüşmelerimiz sonucunda çok kısa sürede kat malikleri ile anlaştık ve Siltaş Marina projemize başladık. Projemizin yatırım değeri yaklaşık 100 milyon TL tutarında. 


Projenin özellikleri hakkında bilgi verir misiniz? Sosyal donatıları hakkında bilgi verir misiniz?


Pendik’in sahil şeridinde marinanın tam karşısında yükselen “Adalara karşı, bulutlara komşu” Siltaş Marina projemiz, toplam 8 bin metrekare üzerinde 20 katlı iki bloktan oluşuyor. Projemizde 2+1’den 4+1’e kadar çeşitli büyüklük ve özellikte 200 konut, 4 ticari ünite ve sosyal yaşam alanları bulunuyor. 52 adet açık ve kapalı mutfak alternatifleri bulunan 2+1 dairenin yer aldığı projemizde, 140 adet 3+1 ve 8 adet 4+1 daire mevcut. Siltaş Yapı olarak Siltaş Marina’da ilk kez hayata geçireceğimiz “LifeX Konsepti’’ ile farklılaşıyoruz. Bu konsept ile standart sosyal donatılardan farklı olarak yaşama ekstra konfor, kolaylık ve keyif katan pek çok unsuru bir arada sunuyoruz.


Proje İstanbul’un önemli bölgelerinden birinde yükseliyor. Lokasyon açısından projenin avantajları neler?


Son yıllarda İstanbul’un en hızlı büyüyen ve gelişen merkezlerinden biri olan Pendik, hem yerli hem de yabancı gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi haline geldi. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla hızla yenilenen Pendik, nüfusu ve yüzölçümü ile İstanbul’un en büyük ilçeleri arasında yer alıyor. Endeksa verilerine baktığımızda ise Pendik’te son beş yılda fiyat artışının yaklaşık yüzde 77 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Zengin ulaşım ağı ile Pendik, sahil şeridine sahip oluşu ve sunduğu yüksek standartlarda yaşam kalitesi ile İstanbul gibi kalabalık ve trafik sıkıntısının yoğun olduğu bir şehirde yaşamı kolaylaştırıyor. Elit ve kaliteli bir yaşam merkezi olan Pendik, geniş yeşil alanların yanı sıra İstanbul’un en büyük su kaynaklarından biri olarak bilinen Ömerli Barajı’nı da bünyesinde barındırıyor.

Lüks sıfatına karşılık gelecek çalışmalar artık konut, AVM gibi farklı yapı türlerinde de kendini gösteriyor. Siltaş Marina projesinde ‘lüks’ hangi çalışmalarda vücut bulacak?
Siltaş Marina’da ilk kez hayata geçireceğimiz LifeX Konsepti ile sadece bir ev değil, komple bir yaşam alanı vadediyoruz. Bu konseptimizi gelecek tüm projelerde bölgenin ihtiyaçları ve beklentiler doğrultusunda daha da zenginleştirerek uygulamayı planlıyoruz. LifeX Konsepti içinde; proje sakinlerinin evlerine gelen misafirlerini beş yıldızlı otel konforunda ağırlayabilecekleri misafir süiti, ebeveynlerin çocuklarını güvenle emanet edebileceği kreş, yüksek ses yalıtımı sayesinde çevreye rahatsızlık vermeden istenilen enstrümanın çalınabileceği ve eğitim alınabilecek müzik odası, proje sakinlerinin aileleri ve arkadaşlarıyla geniş ekranda film ve maç izleyebilecekleri ya da konsolda oyun oynayabilecekleri cep sineması bulunuyor. Akıllı ev sistemi altyapısının da bulunacağı projemizde; yeşil enerjiyle çalışan elektrikli araçlar için e-şarj istasyonu, kitap ve kahve keyfini bir arada sunan cafe kütüphane, dört mevsim yüzme imkanı bulunan yüzme havuzu, fitness salonu ve sauna da yer alıyor. Yürüyüş ve bisiklet parkuru, çocuk parkı ve basketbol sahasının yanı sıra proje sakinlerinin temel ihtiyaçlarına cevap vermesi hedeflenen ticari üniteler de mevcut.


Projede kullanılacak yapı malzemelerinin tercihinde hangi kriterlere dikkat edildi? 


Projemizde kullanacağımız yapı malzemelerini seçerken, öncelikle kullanıcı gereksinimlerini göz önüne alarak ilerliyoruz. Bununla birlikte arazi ve iklim koşulları, teknik ve yasal düzenlemeler gibi konular da seçimlerimizi yaparken dikkat ettiğimiz önemli kriterleri oluşturuyor. Yangın güvenliği, hijyen, sağlık, çevre, enerji tasarrufu, gürültü ve ses tekniği gibi konularda yine yapı malzemesi seçiminde kilit rol oynayan kavramlar arasında yer alıyor. Ayrıca seçilen tüm malzemelerin birbirleri ile birlikte kullanılabilmesi ve uyum içinde olmasına da özen gösteriyoruz. Her projemizde olduğu gibi Siltaş Marina’da da yüksek kalitede, ileri teknoloji ile üretilmiş, uzun ömürlü ve güvenli yapı malzemelerini tercih ediyoruz.