ABD’den RGF firmasının PHI sistem hava temizleme cihazlarının ve TRIATOMIC firmasının FRESHAIRE-UV dezenfeksiyon ampullerinin ve ULTRAVATION INC firmalarının Türkiye distribütörü olan Nasa Mühendislik, geniş bir ürün gamıyla hedef kitlesine çözüm sunuyor. Santral tipi hava temizleme ve dezenfeksiyon sistemlerinin yanı sıra POWER UV markasıyla kendi UV lambalarıyla da pazarda yer alan marka, www.fanmarketi.com online fan satış mağazasıyla da hizmet veriyor. 

Nasa Mühendislik firma yetkilisi Kevork Hamamcıyan, “2014 yılından beri online piyasada olan fanmarketi.com her geçen yıl en az üç kat büyüyerek bugünkü konumuna gelerek sadece son tüketiciler için değil, müteahhit ve profesyonellere yönelik ürün gamlarını da barındırmaya başlamıştır.” diye konuştu. Online sitede sadece BLAUBERG, VORTICE, S&P, ELICENT, TROTEC vb. gibi üst sınıf kaliteli fan ve havalandırma ürünlerine yer verildi. www.fanmarketi.com online fan satış mağalarının piyasadaki diğer sitelerden farklı olarak her ürün için çok geniş bir açıklama yaptığını ve de telefonla anında müşteri desteği sunduklarını dile getiren Hamamcıyan, havalandırmayla ilgili tüm fan motorunun fleks kanalların, panjurların yanı sıra, HRV cihazları, fancoiller, elektrikli ısıtıcılı fanlar, fancoil kontrol elemanları ve benzerleriyle 1350 çeşitten fazla ürün satıldığını aktardı. 

UV lambalarının; merkezi sistem, klima santralleri ve de klimalarının soğutucu bataryalarını her zaman temiz tuttuğunu dile getiren Hamamcıyan, üzerlerinde hava geçişini zorlayan ve ısı transferini azaltan biyolojik film tabakasına engel olarak, bu cihazların harcadığı enerjide yüzde 30’lara varan tasarruf sağladıklarını açıklıyor.

Cihazın bataryasının her zaman temiz kalması nedeniyle yıllık bakım masrafı için harcanan maliyetten de tasarruf edildiğini aktaran Hamamcıyan, “UV lambalar, kurulum maliyetlerini 1-1,5 yıl içinde amorti edebilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta piyasadaki her UV lamba klima santralleri için uygun değildir, lamba adedi, tipi, miktarı ve UV gücü son derece önemli olup mutlaka uzman bir mühendisin seçmesi gerekir. Firmamız bu konuda da hizmet vermektedir.” dedi.

Klima santrallerine takılan UV lambaların temiz, kokusuz, bakteri ve virüslerden arınmış bir havayı garanti ettiğini vurgulayan Hamamcıyan, sağladıkları bu temiz hava ile bina sakinlerinin performansını her daim üst seviyede tutmaya yardımcı olduklarını açıklıyor. Hamamcıyan, UV lambalarının kullanıldığı bir ortamda alerjen partiküllerden arındırılmış bir havada çalışan bina sakinlernini yüksek motivasyonla işlerini daha iyi yaptıklarını sözlerine ekliyor.