Tekkat Panel, bir ilke imza atarak Alman teknolojisini Türkiye'ye getirip, kaliteli ve ekonomik sandviç panel üretimine başladı. Kocaeli'ndeki tesislerinde yüksek kaliteli makine parkı ile çatı paneli, cephe paneli, sandviç panel kalitesinde üretim yapan Tekkat Panel; ekonomik, sağlam, uygun sandviç panel üretimi ile konusunda oldukça iddialı. Tekkat Panel Çatı ve Cephe Sistemleri CEO'su Emre Aksu, firmalarının sektörde geldiği ve önümüzdeki döneme ilişkin sorularımızı yanıtladı:

Firmanızın sektördeki geçmişi ve bugün geldiği noktayı anlatır mısınız?

Firmamız 25 yılı aşkın süredir bu alanda ticari faaliyetlerini sürdürmekle birlikte son 5 yıldır aktif olarak farklı ürün seçenekleri ile üretim gerçekleştirmektedir. Daha önceleri bölgesel çapta faaliyet gösteren firmamız bugün hem Türkiye genelinde hem de Avrupa, Afrika, Yakın Asya ülkelerine de ihracat yapabilir konuma gelmiş bulunmaktadır. Ülkemizde ve bölgemizde inşaat sektörünün hızlı yükselişine paralel şekilde firma olarak hem büyüme hem de kalite odaklı sürdürülebilir müşteri memnuniyeti ve büyüme stratejisi izlemekteyiz.

Üretim tesisiniz, makine parkınız ve üretim kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz?

Üretim tesisimiz Kocaeli-Başiskele bölgesinde yer almaktadır. Mevcut panel hatlarımızda yıllık olarak yaklaşık 5 milyon metre üretim gerçekleştirebiliyoruz ve satış hacmimiz genişledikçe kapasitemizi paralel olarak arttırıyoruz. Makine parkurlarımızda özellikle Alman teknolojisinden faydalanarak yerli iş ortaklarımızın ürettiği makineler kullanılmakta ve bu makinelerimiz firmamızı ürün kalitesi anlamında rakiplerimizin önüne geçmesine büyük katkıda bulunmaktadır.

Çatı paneli, cephe paneli ve sandviç panelde kaliteyi belirleyen unsurlar nelerdir? Bu anlamda ürünleriniz kalitesi ve kalite standartları konusunda neler söylemek istersiniz? 

Ürünlerimiz bir çok farklı amaçla bir çok farklı projede kullanılmaktadır. Yaşama alanlarından depolara, çiftliklerden spor salonlarına kadar bir çok farklı beklentiyi ve kalite algısını belirleyen unsurlar var. Bu unsurların kaliteyi belirlediği iki ortak nokta olarak kullanılan malzemelerin kalitesini ve makine parkurunun verimliliğini söyleyebilirim. Tekkat Panel olarak kullandığımız sac ve poliüretan gibi hammaddelerin kalitesine son derece önem veriyoruz. Üretim süreçlerimizde doğru üretim parametreleri ve verimli makine parkurumuzla müşterilerimizin beklentilerini aşacak hedeflerle ürünlerimizi üretiyoruz.

Üretimini yaptığınız ürünleri diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir? Bu özelliklerin bayilerinize, uygulayıcılara ve son tüketiciye sağladığı avantajlardan bahseder misiniz?

Ürünlerimizi ön plana çıkaran özellikler olarak sayabileceğim temel 2 unsur var: Yüksek kalite ve paralelinde uygun maliyet. Ekonomik ve kültürel gelişmeler doğrultusunda piyasadaki maliyet baskısıyla birlikte müşterilerimizin kalite algısında da artış mevcut. Bu bağlamda sürekli olarak kalitemizi arttırmaya yönelik faaliyetlerde bulunurken diğer yandan da rekabetçi fiyatlandırma politikamızla müşterilerimize hem kalite hem maliyet anlamında cazip seçenekler sunabiliyoruz. Yüksek dayanıklılığa ve performansa sahip ürünlerimizi makul fiyatlarla müşterilerimizle buluşturabilmeyi sürdürülebilir büyüme stratejimizin en önemli faktörü olarak değerlendiriyoruz.

Çatı paneli, cephe paneli ve sandviç panelde doğru malzeme ve doğru uygulayıcı firma seçimi noktasında özellikle profesyonel tüketiciler nelere dikkat etmeli?

Müşterilerimizin panel ürünlerinden beklentileri müşteriye ve kullanım amaçlarına göre değişmekle birlikte temelde 3 unsur ön plana çıkıyor :
1-Kullanılan sacın kalitesi. Hem görsel hem de fiziki teknik özellikler olarak değerlendirildiğinde doğru kalitedeki sacı kullanmak çok önemli. Farklı sıcaklık nem ve dayanım koşullarında ürünlerimizin performansını koruyabilmesi adına hem satınalma süreçlerinde hem de üretim süreçlerinde doğru seçimleri yaparak müşterilerimizin uzun vadede memnun kalacağı ürünler üretmekteyiz.
2-Yalıtım malzemelerinin performansı. Hem malzeme seçimi safhasında hem de üretim safhasında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere büyük özen gösteriyoruz. Kaliteli hammadde seçimi kadar bu hammadenin üretim esnasında doğru parametreler ile ürüne uygulanması hem yoğunluk, kalınlık ve yüzey kalitesi gibi fiziksel özellikler anlamında hem de müşteri kullanımında uzun süreli performans anlamında büyük avantaj sağlamaktadır.
3-Ürün görsel kalitesi. Nihai ürünün müşteriye sunumu ve müşteri montajı sonrası görünümünde ürünlerin hasarsız ve deformasyonsuz olması çok önemli. Üretim aşamalarında gerçekleştirdiğimiz sürekli kalite kontrol faaliyetleri ile bu anlamda müşterilerimizi güvenceye alıyoruz. Ayrıca ürünlerin belirtilen boyut toleranslarına uygunluğu ve kesim kalitesi, hem montaj esnasında hem montaj sonrası kullanımda büyük avantaj sağlıyor.

Ürünlerinizin doğru stoklanması, doğru uygulanması ve uygulama aşamasında doğru tamamlayıcı ürünlerin kullanılması noktasında yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

SİLTAŞ YAPI'DAN İSTEYENLERİ "EV"LENDİRECEK KAMPANYA SİLTAŞ YAPI'DAN İSTEYENLERİ "EV"LENDİRECEK KAMPANYA

Ürünlerimizin tamamını hem üretim ve bayi stok alanlarında hem de müşteri tarafında sağlıklı stoklanabilecek koşullarda paketliyoruz. Minimum seviyede alan kaplayacak ve dış ortam koşullarından etkilenmeyecek şekilde streç paketleme ile zorlu ve uzun süreli stoklama koşullarına önlem almaktayız. Ürettiğimiz panellerin etkin ve verimli uygulanması için birlikte kullanılabilecek tüm aksesuarların da tedariğini gerçekleştirebiliyoruz ve bu aksesuarları tedarik edebilmemiz müşterilerimize komple çözümler sunabilmemizi sağlıyor. Uygulama aşamalarında ihtiyaç duyulabilecek profil, kep, vida, mahya, çatı çıkış pencereleri gibi ürünlerimizle birebir uyumlu bir çok aksesuarı ürün portföyümüzde bulundurmaktayız.

Yeni ürünleriniz, referanslarınız ve varsa ihracatınız konusunda neler söylemek istersiniz?

Mevcutta ürettiğimiz panellerimize ek olarak, farklı kalınlıklarda ve formlarda yeni tip poliüretan izolasyonlu panellerin üretimi üzerine projelerimiz mevcut. Türkiye’de bir çok büyük inşaat firmasının yanı sıra ihracat gerçekleştirdiğimiz firmalardan da farklı kalınlık ve formlara yönelik talepler gelmekte. Sürdürülebilir büyüme stratejimizin bir parçası da değişken müşteri taleplerini karşılayabilmek olduğundan dolayı, yeni ürünler ile birlikte daha esnek bir üretim modeline geçmeyi planlıyoruz. Halihazırda güney Avrupa, kuzey Afrika ve batı Asya ülkelerinde faaliyet gösteren firmalar ile olan ilişkilerimize ek olarak, yeni bölgeler ve yeni firmalar ile ilişkilerimizi geliştirmeye yönelik aktivitelerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Yakın gelecekte ihracatımızı daha geniş bir coğrafyaya yayarak ihracat hacmimizi arttırmayı planlıyoruz. Bu alandaki en önemli araç da e-ticaret alanlarındaki girişimlerimiz olarak görünüyor.

Firmanız, 2022’de hangi yatırım ve projeleri gerçekleştirmeyi planlıyor? Bu yıl için hedefleriniz nelerdir?

Pandeminin piyasalara ve ülke ekonomilerine olumsuz etkilerinin azalmaya başladığı bir dönemde Rusya-Ukrayna krizinin patlak vermesi bir çok firmayı olumsuz etkiledi. Tedarik problemleri, değişken fiyatlandırmalar, arz-talep dengesizlikleri derken bir çok problemle mücadele etmek durumunda kaldık fakat 2022 hedeflerimizde bir değişiklik yapmadık. Bu sıkıntılı süreci minimum seviyede hasarla atlattığımızı net bir şekilde ifade edebilirim. Hatta, yeni tek kat panel ve sandviç panel hatlarımızı da 2022 yılı sona ermeden devreye almayı planlıyoruz. Bu planlama doğrultusunda hem üretim hem de depolama anlamında büyüme hedeflerimizi karşılayabilecek yeni bir üretim tesisine geçiyor olacağız. Özetle söyleyebilirim ki, sektör tecrübemizden faydalanarak her anlamda sıkıntılı geçen bu süreçten büyüyerek ve güçlenerek çıkmayı planlamaktayız.