1873 yılında kontrplak üretimine başlayan RIGAWOOD (LATVIAS FINIERIS), gerek üretimdeki başarısı gerekse ürün kalitesi ile dünyanın birçok ülkesinde tercih edilen bir marka. Letonya, Finlandiya ve Estonya ülkelerinde olmak üzere toplamda altı üretim tesisi ile üretim yapan marka, üretimini yaptığı tüm ürünleri en son teknoloji ile imalat ediyor. ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, CE, CE Tasdik Belgesi, BFU 100 Tasdik Belgesi, E1 Tasdik Belgesi, CARB ULEF, CARB MR, KOMO, F4,FSC, PEFC, Yeşil Enerjide Destek, ECO işaretleri, LVS OHSAS 18001 gibi uluslararası sertifikalara sahip olan RIGAWOOD’un çalışmalarını Riga Wood Turkey Genel Müdürü Beyhan Acar ile konuştuk. RIGAWOOD’un uluslarası düzeyde her bölgesinde kendi ofisleri ile hizmet vererek, 60 ülkeden fazla ülkeye ihracatı olduğunu ve toplamda 2600 çalışanı ile dünyanın en büyük üç huş kontrplak üreticisinden biri olduğunu vurgulayan Acar, “RIGA WOOD TURKEY olarak “LATVIAS FINIERIS” firmasının Türkiye ve Ortadoğu temsilcisi olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Yoğunluk inşaat ve otomotiv sektörleri olmak üzere birçok farklı sektörlere mal ve hizmet sağlamaktayız” dedi.

Huş ağacının, diğer ağaçlara oranla mukavemetinin yüksek olup fiyatı en uygun olan ağaç olduğuna dikkat çeken Acar, “Kavak ağacı daha uygun fiyatlıdır; ancak huş ağacı kadar mukavemetli değildir. Bu nedenle 150 yıldır sektörde en fazla tercih edilen ağaçtır. Huş ağacının kullanım alanı oldukça geniş. Hafif ve ağır ticari araçlarda, inşaat, kalıp, mobilya, ambalaj sektörü ile gemi yapımında tercih ediliyor” diye konuştu. 

HIZLI ÇÖZÜM SUNUYOR

Huş plywoodun iskele kalıp sektörüne sağladığı avantaj hakkında bilgi veren Acar, sözlerini şu şekilde sürdürüyor: 
“Mukavemetli yapısı nedeniyle huş plywood birçok defa kullanabiliniyor. İnşaatta beton dökümünde bir başka ürün en fazla 15 defa uygulanabiliniyorken, huş plywood yaklaşık 50 kez kullanılabiliniyor. Bir diğer avantajı ise plywood plakasının kalıbın içerisinde uzun süre düzgün bir şekilde bozulmadan durabilmesidir. Ayrıca projeye özel çözümler sunabiliyoruz. Örneğin plywoodun üzerindeki kaplamayı değiştirebiliyor veya plywoodu istenilen ebatta hazırlayabiliyoruz. Tüm bu avantajların yanı sıra Türkiye’de ofisimizin olması sebebiyle taleplere hızlı bir şekilde cevap verebiliyoruz. Müşterinin talep ettiği özelliklerdeki plywoodu, Türkiye’nin hatta dünyanın her yerine gönderebiliyoruz. Bu yönümüzle müşterilerimize bir çözüm ortağı olarak hizmet veriyoruz. Riga’nın farklı ülkelerde olmak üzere 12 ofisi bulunuyor. Bu nedenle ürünün satışını Türkiye’de gerçekleştirsek dahi tedarikini Almanya’dan yapabiliyoruz.”

Ucuz malzemenin her zaman ekonomik olduğu anlamına gelmediğini ifade eden Acar, doğru malzemenin doğru yerde kullanılması gerektiğini önemle vurgulyarak, müşterilerini en uygun ürüne yönlendirmeye devam edeceklerinin altını çiziyor. Acar, “Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu arasında vazgeçilmez bir ulaşım hattıdır. Bu avantajımızı da kullanarak ve Ortadoğu pazarındaki müşteri portföyümüzü genişleterek, Latvias Finieris kalitesini Ortadoğu’nun daha çok görmesini istiyoruz” diye sözlerini tamamlıyor.