Hem yurt içinde hem de yurt dışında başarılı işlere imza atan Cosmo Polymers Yapı Kimyasalları, bu başarısını her geçen gün arttırıyor. Prestijli projelerin öncelikli tercihi olan markanın çalışmalarını, Satış ve Pazarlama Müdürü Egemen Bayhan ile konuştuk. 


Cosmo Polymers’in çalışmaları, müşterilerinize sunduğunuz ürün ve hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?
Cosmo Polymers Yapı Kimyasalları A.Ş. ETS-EUROPE GROUP– Belgium Grup ile birlikte; hammadde ve saf reçine HYPERTECTUM WATERPROOFİNG SYSTEMS poliüretan sistem su yalıtım ürünleri, RESİN COMPANY FLOORİNG epoksi ve poliüretan sistem zemin kaplamaları ve ECO SYSTEMS yeni teknolojik Slicate sistem zemin kaplama ürün gruplarıyla Türkiye, Ortadoğu, Afrika ve diğer ülkelerdeki uygulayıcı bayi ve distrübitör ağıyla tüm özel konsept projelere hizmet vermeye devam etmektedir. 


Hypertectum RC ürününüzün özellikleri nedir?


Poliüretan saf reçine pazarında öncü firma olan EOTA-ETAQ Systems ile; 25 yıllık ömre sahip, yeni nesil, ultra esnek ve 1-2 saatte hızlı kürlenen hazır formülüzasyon tek katta 2 mm uygulama yapılmaktadır. Zaman, işçilik ve teknik anlamda projeye hız ve değer katan yeni ürün gruplarımızı da uzman uygulayıcı bayi ağımıza ve değerli prestijli projelere sunmaktan gurur duyuyoruz.


İstanbul Beylikdüzü’nde Liv Marmara konut projesine hangi ürünlerinizle çözüm sundunuz? Buradaki çalışmanızı anlatır mısınız?


Referanslarımız arasında yüzlerce değerli proje yer alıyor.  Bu projelere ilave olarak İstanbul Avrupa Yakası Bölgesi’ndeki farklı ve estetik çalışmalardan biri olan Liv Yapı’nın Marmara ve Marin projelerinde de ürünlerimiz kullanıldı. 20 bin metrekare otopark üzeri alanlar, teras yalıtımları ve benzeri döşeme alanları riskli olan bölgelerde de saf reçine, yüzde 1000 esnek HYPERTECTUM AR ürünümüz ile projenin tüm yalıtımları yapılmaktadır.


Çözüm sunduğunuz bir projede yaptığınız çalışmayı anlatır mısınız?
HYPERTECTUM poliüretan sistem saf reçine ürün gruplarımız ile, proje gruplarına kattığımız en önemli değer ve diğer rakip ürünler içerisinde öncelikle -özellikle kış aylarında - tercih edilme sebebimiz; çözüm odaklı ve sistem analiziyle çalışan ürün gruplarımızdır. Her türlü mevsim koşulunda, tüm farklı yüzeylere özel geçiş astarlarına sahip olan, bir günde teslim edilebilen ve hızlı kürlenen tek katman poliüretan su yalıtım çözümlerini sunabilen ürün gamımız ve sistemlerimiz tercih edilmemizde etkilidir. 


Sağlıklı yapıların oluşumunda su yalıtımının rolü nedir sizce?
Deprem kuşağında bulunan ülkemizde ve projelerde her geçen gün su yalıtım bilincinin artması, mevcut yapılarda betonarme ve donatılarının su ile temasını keserek korozif etkinin sıfırlanması ve öncelikle betonarme ile donatının ömrünün uzatılarak yapıların yıllar boyu ayakta kalmasını sağlamak adına bu bilinci, ısrarla detaylı ve doğru bir şekilde tecrübelerimizle aktarmaya çalışıyoruz.