AYK Yapı Kimyasalları Kalite Sistemleri ve Ar-Ge Müdürü Murat Köprülü, "Tüketicinin bizi tercih etmesindeki en büyük etken ürün çeşitliliğimiz ve kalitemizdir." dedi.

Köprülü, Ankara’da 15 kişilik ekip ile 2004 yılında başladığı başarı serüvenine bugün 150 kişilik güçlü kadrosuyla ve ilk günkü özverisiyle devam eden AYK Yapı Kimyasalları'nın hikayesini ve hedeflerini paylaştı.

Hedef kitlenize hangi ürün ve hizmetlerinizle çözüm sunuyorsunuz?

Amiral gemimiz olan Hammerfast markamızın yanında sahip olduğumuz Monetti, Ayplus, Kronofix markalarımızla da pazara ürün sunmaktayız. AYK yapı kimyasalları olarak teknolojik donanıma sahip fabrikamız ve alanında uzman çalışanlarımızla; tamir onarım ve yapısal güçlendirme ürün grupları, endüstriyel zemin kaplama ve koruyucuları, grout ve ankraj ürünleri, seramik yapıştırma ve derz dolgu ürünleri, tesviye şapları ve yapıştırma kimyasalları, astar ve bağlayıcılar, beton katkıları, su yalıtım sistemleri, ısı yalıtım sistemleri gibi, yapı malzemeleri sektöründe temelden çatıya yönelik ürünler üretmekteyiz. Üretmiş olduğumuz bütün ürünler ulusal standartlara uygun ve kalite kontrol ve ar-ge laboratuvarlarımızda bütün test ve kontrolleri yapıldıktan sonra müşterilerimize ulaştırılmaktadır.

Seramik, doğal taş gibi malzemeleri yapıştırmaya yönelik ürünlerinizin avantajı nedir? Derz dolgu ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Doğal taş ve seramik kaplama malzemeleri; yapıları, görünüşleri, gözeneklilik farklılıkları, boyutları, renkleri ve saydamlık dereceleri, uygulama alanlarının farklılıkları bakımından çeşitlilik gösterdiği için, her türlü seramik, doğal kaplama veya doğal taşların yapıştırılmasında Hammerfast markası altındaki geniş ürün çeşitliliğimizle, ürüne uygun yapıştırıcıları üretmekteyiz. Burada müşterilerimize sunduğumuz en büyük avantaj ürün çeşitliliğimiz ve ürünlerimizin ulusal standartlar çerçevesinde üretilip belgelendirilmiş olmasıdır.

Son zamanlarda derz aralıklarında azalmalar nedeni ile azalan derz tüketim miktarları, derz dolgu ürünlerinde güvenilirlik ve kaliteyi ön plana çıkarmaya başlamıştır.  Hammerfuga  grubundaki çimento esaslı derz dolgu ürünlerimizle tüketicilere geniş renk seçeneklerinin yanında yüksek performanslı,  esnek, su itici, küf önleyici özelliklerde ürünlerimizi, standartlara uygun şekilde üretmekteyiz. Hammerfuga EP kodlu epoksi esaslı derz dolgu ve yapıştırma harcı ürünümüz ile uygulamacılar hem yapıştırma işlemlerini yapabilmekte hem de derz dolgusu olarak kullanabilmektedir. Epoksi esaslı bu derz dolgu ürünü kimyasallara dayanımı, uzun ömürlü olması, kir tutmayan kolay temizlenebilir yapıda ve anti bakteriyel özellikte olması nedeniyle tercih edilen derz dolgu ürünlerimiz arasındadır.

Tasarım çalışmalarınızda nasıl bir yol izliyorsunuz? Trendi belirleyen unsurlar neler? Son yıllarda hangi ürünlere talep var?

Ürünlerimizde önceliğimiz uygulamacıların ve kullanıcıların talepleri ve ihtiyaçlarıdır. Bu doğrultuda yaptığımız ar-ge çalışmaları ile ürünlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Bizim için önemli olan ürünün kendi reklamını yapmasıdır. Bu yüzden ürün kalitesine önem verdiğimiz kadar, ürünün uygulama kolaylığı ve uygulamacının istekleri doğrultusunda ürünü geliştirme yoluna gideriz. Üretmiş olduğumuz ürünlerin uzun ömürlü olması ve düşük VOC değerlerine sahip olması da son kullanıcıların ürünümüzü tercih etme nedenleri arasındadır.

Yakın zamanda yeni yatırım çalışmanız veya yeni ürün çalışmanız oldu mu ya da olacak mı? Hedef ve planlarınızı öğrenebilir miyiz?

2021 yılı için üzerinde çalıştığımız birçok proje var. Bunlardan en önemlisi üretim kapasitesi artırmaya yönelik çalışmalarımız. Toz ürün grubu üretiminde kapasitemizi yaklaşık yüzde 50 artırmayı hedefliyoruz. Şu anda toz ürün grubunda günlük üretim kapasitemiz 500 ton. Yeni yatırımımızı Ankara’da yer alan mevcut fabrikamızda gerçekleştireceğiz. Yeni yatırımımızla müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha  iyi cevap verebilecek ve pazar payımızı daha da genişletmeyi planlıyoruz. Ayrıca Ar-Ge laboratuvarlarına yapacağımız yeni yatırımlarla da sürekli iyileştirme yapmaya devam edeceğiz.