Yapıların çatılarında kullanılmak üzere çatı kapak sistemleri üretimi gerçekleştiren Umut Çatı Kapak Sistemleri, sağlam adımlarla büyümeye devam ediyor. Markanın gündeminde iki önemli gelişme var: İhracat ve Ar-Ge’si üzerinde çalıştığı yeni ürünü ısıcam ve yalıtım özelliğine sahip çatı penceresi. Firmanın bu çalışmalarını, Genel Koordinatör Kazım Demir ile konuştuk. 

Firmanızın gündemindeki çalışmalar neler?

Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında müşterilerimize fayda sağlayacak yeni ürünler geliştiriyoruz. Özellikle yurt dışındaki projelere hitap edecek, bu dış pazarda talep görecek ürün geliştiriyoruz.

Yurt dışı çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz? 

Yurt dışında iki ülkeye bayilik verdik. Geçtiğimiz aylarda ilk ihracatımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Firmamız ürünleri orta kesime hitap etmek üzere çatı çıkış kapağı havalandırma ve aydınlatma ürünleri idi. Ar-Ge çalışmamız bittiğinde bu ürünlerimize alternatif olarak ısıcam ve yalıtım özelliğine sahip çatı penceresini de dahil edeceğiz. Bu yeni ürünümüzün üretimine bir ay içerisinde başlayacağız. 

Korona virüs salgını ile ilgili Türkiye kademeli olarak normalleşmeye çalışıyor. Şirketler bazı tedbirler alarak yeniden açılıyor. Bir kesim virüsün artık öldürücü etkisinin azaldığını düşünüyor, diğer bir kesim ise büyük risk alındığını düşünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Şirketiniz çalışmalarını nasıl sürdürecek? Sizce risk azalıyor mu, yoksa hızlı normalleştiğimizi mi düşünüyorsunuz?

Korona virüsü tedbirleri kapsamında tabi ki biz de şirket olarak birtakım adımlar atıyoruz. Sürecin normalleşmeye dönüştüğünü düşünüyoruz. 

Corona virüsünün etkisi devam ederse B planınız nedir?

Öz sermaye ve kendi imkanlarımız ile içinde bulunduğumuz pandeminin etkisinden bir an önce çıkmayı ümit ediyoruz. 

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

Önümüzdeki süreçte öncelikli olarak Ar-Ge çalışmamız kapsamında gerçekleştirdiğimiz ürünlerin üretimini yapmayı planlıyoruz.
İnsanlar normal zamanlarda dahi zamanlarının yüzde 90’unu kapalı alanlarda geçiriyor. Bu sebeple yapıların insan sağlığına, enerji verimliliğine etkisi önemli. Bu konuda tüketici yapı malzeme tercihinde neye dikkat etmeli? Firmanız ürünlerinin bu konuda sağladığı avantaj nedir?
Üretimini yaptığımız, yapıların çatılarında kullanılan Umut Çatı Çıkış Kapakları, çatı katlarının aydınlatılması ve havalandırması amaçlı kullanılıyor. Son yıllarda evlerin metrekarelerinin küçülmesi ile en küçük alan dahi önemli oldu. Dolayısıyla çatı katları da atıl alan olmaktan çıkmakta, önemli bir yaşam alanı sunmaktadır. Umut Çatı Çıkış Kapakları, çatı katlarının verimli bir şekilde kullanılmasına katkı sağlıyor. Çatı alanına temiz hava girmesine katkı sağladığı gibi gün ışığından da yararlanılmasına imkan tanıyor. Umut Çatı Çıkış kapaklarıyla çatılara hem işlevsellik hem de tasarım olarak değer katıyoruz. Çatının tasarımına uyum sağlayan, ral kodundaki farklı renk seçeneklere sahip çatı çıkış kapaklarımızla çatılarda estetik bir görünüm sağlıyoruz. Çatı çıkış kapakları havalandırma, aydınlatma ve çatıya çıkış kolaylığı sağlıyor olmasıyla çatı alanlarını daha kullanabilir bir yaşam alanına dönüştürüyor. 

Son olarak corona döneminde hobi olarak neler yapıyorsunuz?

Bu süreçte sürekli İngilizce çalışıyorum. Aynı zamanda kitap okumaya daha düşkün oldum ancak çoğunlukla İngilizce çalışıyorum.