Türkiye'nin 1 Ocak-21 Şubat 2021 döneminde yaptığı çiçek ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artış gösterdi. Florasında 3 bin 500'den fazla endemik bitki türü bulunan Türkiye, kesme çiçek, iç ve dış mekan bitkileri, çiçek soğanları, fide, fidan, çelenk ve yosun grubunda ağırlıklı olarak ihracat yapıyor. Sera ve yayla üretimiyle ihracat sezonunu 12 aya çıkaran Türkiye, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 83 ülkeye çiçek satışı gerçekleştiriyor. Geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen 2019 yılı rakamlarına ulaşarak 107 milyon dolarlık ihracata imza atan sektör, bu yıla da artışla başladı.

"2021'E SEKTÖR OLARAK GÜZEL GİRDİK"

1 Ocak-21 Şubat 2020 döneminde 19 milyon 953 bin dolar değerinde 7 milyon 900 bin dal çiçek ihracatının gerçekleştiğinin altını çizen Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, bu yılın aynı döneminde rakamlarda önemli bir artışın yaşandığına işaret etti. 9 milyon 500 bin dal çiçek ihracatı karşılığında 23 milyon 752 bin dolar gelir sağlandığının altını çizen  Yılmaz,
bunda yılbaşının ve Sevgililer Gününün etkiisn,n olduğunu kaydetti. İhracatta yüzde 19'luk artışın yaşandığınınn altını çizen  Yılmaz, çiçekte söz sahibi olan ülkelerin salgın sürecinde üretim yapamamasının üretim yapan ülkelerde sınırların kapanmasının etkiisne işaret edeek buradan doğan açığın Türkiye tarafındna kapatıldığının altını çizdi. (AA)