Boğaziçi, ODTÜ ve Yıldız Teknik’in de aralarında bulunduğu ülkemizin önde gelen üniversitelerinde, kalıp ve iskele sektörünün öncü firması Doka, öğrencilerle buluşarak 150 yıllık tecrübesini genç mühendis adaylarına aktarmaya devam ediyor. Üniversitelerin kariyer günlerinde, gençlerde kariyer bilincini oluşturmak amacıyla, öğrencilerle bir araya gelen Doka, konferanslarla gençlere gelecek rotalarını çizmelerinde destek oluyor. Bunların yanı sıra Doka üniversitelerde düzenlediği ‘Kalıp İskele Kurma Yarışması’ ile öğrencilere, okulda edindikleri teknik bilgileri pratiğe dökme imkânı sağlıyor. Ayrıca inşaat mühendisliği öğrencilere Doka Türkiye ve Doka Avusturya’da staj fırsatları sunuluyor.

22 YIL ÖNCE MEZUN OLDUĞU OKULDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Doka’nın yurt içi ve yurt dışında dâhil olduğu büyük projeler hakkında bilgi alan öğrenciler, geleneksel yöntemlerin yanında Doka’nın kolay kurulum, hız ve maksimum güvenlik sağlayan sistemlerinin şantiyelere getirdiği avantajları da öğrenmiş oluyor. Böylelikle Doka, öğrencilerin mezun olmadan daha donanımlı birer mühendis olarak yetişmelerine katkı sağlıyor. Doka Kalıp İskele Genel Müdürü Ender Özatay, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yapılan Civil İstanbul etkinliğine katıldı.  Özatay, mezun olduğu üniversitede genç mühendisler ile buluşup kariyer yolculuğu üzerine tecrübesini aktardı. 22 yıl sonra mezun olduğu üniversitede öğrencilerle buluşan Özatay, inşaat sektörünün ve ülke ekonomisinin dinamiklerini, çalışma hayatındaki deneyimlerini paylaştı, mühendis adaylarına kariyer seçimlerinde ışık tutacak tavsiyelerde bulundu.

DOKA İK MÜDÜRÜ İLE BİREBİR GÖRÜŞME İMKANI

Doka Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Beril Kaya ile kariyer günleri kapsamında birebir görüşme fırsatını yakalayan inşaat mühendisliği öğrencileri, Doka’da staj yapma imkânı da elde edebiliyor. Yapı malzemeleri sektörünü kariyer planlamasına dâhil eden öğrenciler için uzun dönemli staj imkânı ile hem Türkiye ofisinde hem de Avusturya fabrikasında staj görecek öğrenciler gelecek adına büyük bir fırsat elde etmiş olacaklar.

MÜHENDİS ADAYLARI DOKA SİSTEMLERİ İLE YARIŞIYOR

Ülkemizin önde gelen üniversitelerinde düzenlenen organizasyonlara destek olan Doka yılın ikinci yarısında Anadolu’daki üniversiteleri de ziyaret etmeye hazırlanıyor. Doka, “Kalıpların dışına çıkan” kalıp ve iskele firması olarak üniversite etkinliklerinde de ilklere imza atıyor. Öğrenciler için tasarlanan yarışmalarla genç mühendisler kalıp iskele sistemlerini ilk kez tanımış oluyor. Yarışmada öğrenciler çizime bağlı kalarak, gruplar halinde en güvenli ve en hızlı kurulumu gerçekleştirmeye çalışırken bir yandan da ekip çalışmasının önemini kavramış oluyor.