Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, küresel salgının etkilerinin her alanda hissedildiği ve sıra dışı koşulların hâkim olduğu 2020 yılının dokuz ayında tüm paydaşları için değer yaratmayı sürdürdüklerini belirterek, “Nisan ayında salgın etkisi ile küresel ölçekte bir düşüş yaşayan satışlarımız, hızla aldığımız kararlar ve etkin yönetsel aksiyonlarımız sayesinde Mayıs ayında yükselişe geçti. Özellikle Haziran ayından itibaren ülkemiz başta olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz birçok coğrafyada karantina uygulamalarının hafifletilmesi ve normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte satış performansımız güçlü bir şekilde geri dönüş yaptı. Haziran-Eylül dönemi yılın son çeyreği için olumlu bir sinyal verdi. Küresel salgının etkisinin hangi boyuta ulaşacağının belirsiz olduğu önümüzdeki dönemde de tüm gelişmeleri yakından takip etmeye, iş süreçlerimiz ve planlarımızda gerekli güncellemeleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

27.10.2020 – Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam’ın 2020 yılı Ocak-Eylül dönemine ilişkin konsolide net satışları 14,6 milyar TL seviyesine ulaşırken, Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların konsolide satışlar içindeki payı ise yüzde 60 seviyesinde gerçekleşti. Yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlarında 3,5 milyon ton cam üreten Şişecam, bu dönemde 1,7 milyon ton soda ve 3 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi. Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, küresel salgının etkilerinin her alanda hissedildiği ve sıra dışı koşulların hâkim olduğu 2020 yılının dokuz aylık döneminde tüm paydaşları için değer yaratmayı sürdürdüklerini belirterek, Ocak-Eylül döneminde konsolide net satışlarının 14,6 milyar TL seviyesine ulaşırken, 500 milyon dolar tutarındaki ihracat gelirilerinin ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürdüklerini söyledi.. Nisan ayında salgın etkisi ile küresel ölçekte düşüş yaşayan satışlarının, hızla aldıkları kararlar ve etkin yönetsel aksiyonları sayesinde Mayıs ayında yükselişe geçtiğinin latını çizen Kırman, özellikle Haziran ayından itibaren ülkemiz başta olmak üzere faaliyet gösterdikleri birçok coğrafyada karantina uygulamalarının hafifletilmesi ve normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte satış performanslarının Haziran-Eylül döneminde güçlü bir şekilde geri dönüş yaptığını vurguladı. 

“Haziran- Eylül dönemindeki performans yılın son çeyreği için olumlu bir sinyal verdi” 

Yılın ilk çeyreğinde beklentileri ve hedefleri doğrultusunda sonuçlar elde ettiklerine, yılın ikinci çeyreğinde ise küresel salgının etkilerini gösterdiğine dikkat çeken Kırman, bu süreçte gıda ve ilaç başta olmak üzere kritik sektörlere girdi sağlayan kimyasalların ve cam ambalaj iş kollarının dirençli bir performans gösterdiğini dile egtiren Kırman, otomotiv, beyaz eşya ve inşaat gibi lokomotif sektörlere girdi sağlayan düzcam iş kollarının yanı sıra turizm sektörü ve hane halkı tüketiminden doğrudan etkilenen cam eşyası faaliyet alanlarında ise talepte önemli bir daralma yaşandığını ancak Mayıs ayında normalleşme sürecinin başlamasına yönelik adımların atılmasıyla birlikte talepte bir hareketlilik görülmeye başladığını söyledi. Haziran ayında ise normalleşme sürecinin hızlanmasıyla birlikte iç talepte, uluslararası pazarlarda karantina önemlerinin hafifletilmesi ve sınırların açılmasıyla birlikte de ihracatta toparlanmanın ivme kazandığıı dile getiren Kırman, yılın tamamı anlamında geçen seneye göre tahminlerinin olumlu yönde geliştiren bir performans sergiledikleri Haziran-Eylül dönemi yılın son çeyreği için olumlu bir sinyal verdiğini aktardı. Küresel salgının etkisinin hangi boyuta ulaşacağının belirsiz olduğu önümüzdeki dönemde de tüm gelişmeleri yakından takip etmeye, iş süreçlerimiz ve planlarımızda gerekli güncellemeleri yapmaya devam edeceklerini dile getiren Kırman, küresel salgının başlangıcından itibaren maliyet tasarrufuna yönelik önlemleri hızla devreye aldıklarını aktardı.