Küreselleşen dünyada devletlerin sınır güvenliği kritik önem taşıyor. Ülkeler, jeopolitik konumu dolayısıyla sınır güvenlikleri için farklı yollar arayarak bariyer sistemlerine yöneliyor. Arma Kontrol tarafından geliştirilen, zorlu coğrafya ve iklim şartlarının yanı sıra alt yapı yetersizliklerinde dahi çalışabilen yapay zeka destekli bariyerler bugün Irak ve Kıbrıs gibi ülkelerin sınırlarında kesintisiz güvenlik sağlıyor.  
Irak ve Kıbrıs’ın yanı sıra Sırbistan, Romanya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde sınırları koruyan Arma Kontrol, alt yapının olmadığı alanlara yönelik teknolojik çözümler geliştiriyor. Sabit bariyer ve güneş enerjisiyle çalışan mobil road blocker sınır güvenliğinde en çok kullanılan güvenlik sistemleri olurken, ülkeler ayrıca sınırlarında Anti-Terör Road Blocker ve Anti-Terör Mantar Bariyer gibi ürünlere talep gösteriyor. 

“ÜRÜNLERİMİZ TEKNOLOJİK ALT YAPISI SAYESİNDE SINIR GÜVENLİĞİ İÇİN TERCİH EDİLİYOR ”

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, “Ülke sınırları, ülkeler için her zaman en kritik mesele olmuştur. Bariyer ve güvenlik teknolojilerimizin alt yapısı sayesinde bugün birçok ülke ürünlerimizi sınır güvenliği için tercih ediyor. Böylesine önemli ve her ülke açısından milli bir mesele için bizi tercih etmeleri, ayrıca bir gurur kaynağı oluyor. Biz de bu güveni sarsmamak ve daha fazla sınırı korumak için ürünlerimizi günün gereken teknolojileriyle donatıyoruz. Gerekli tüm geliştirmeleri yapıyoruz” dedi 

“2021 YILINDA SINIRLARDA YAPAY ZEKA VE NESNELERİN İNTERNETİNİ GÖRECEĞİZ”

Kartal şöyle devam etti, “Ülke sınırlarında en çok sabit bariyer ve güneş enerjisi ile çalışan mobil road blocker bariyer kullanılıyor. Sonrasında ise Anti-Terör Road Blocker ve Anti-Terör Mantar Bariyer gibi ürünler talep görüyor. Gelişen teknoloji ve alt yapı ağlarıyla birlikte 2021 yılında ülkelerin sınırlarında yapay zeka ve nesnelerin internetinin hakim olacağını düşünüyoruz. Biz de bu öngörüyle birlikte ülke sınırlarını korumak için bu alanlara yönelik teknolojiler üzerine çalışıyoruz.”