Kirli ve atık suların transferinde kullanılmakta olan pompa teknolojisinde yüksek dayanım ve sızdırmazlık değeri sunan Masdaf, çevreye dost yapıda dizayn edilen Ukms serisi pompalarıyla da öne çıkıyor.  Kanalizasyon gibi kirli suları ve endüstrilerdeki atık suları ortama koku yaymadan ve atık su sızdırmadan transfer ederek biyolojik hayatı ve insan sağlığını korumakta olan Ukms serisi pompalar, bu özelliğiyle avantaj sunuyor. Yarım asra yaklaşan tecrübesiyle geliştirdiği pompa teknolojilerinde öncelikli olarak insan sağlığını, çevreyi ve verimliliği önemseyen Masdaf, bu anlayışla atık su transferi amacıyla 2inçten 10inçe kadar geliştirdiği “Ukms Serisi Kendinden Emişli Pompa”ları da 2002 yılında Türkiye’de ilk defa üreten yerli firma oldu. 

Ukms serisi pompaları, Robust mil tasarımı ve güçlü yataklama elemanları sayesinde uzun yıllar zor koşullar altında çalışabiliyor. Acil müdahale pompası olarak da adlandırılmakta olan Ukms serisi pompaların, katı partikül geçirgenliği 76 mm’ye ka¬dar çıkabilmektedir. Kendinden emiş yapma özelliği nedeniyle dip klapesi kullanılmına gerek kalınmaması nedeniyle de avantaj sunuyor.  Bu özelliğiyle pompanın transfer yapması için emme hortumunun transfer edilecek atık su içerisinde olması yeterli olmaktadır. Mekanik dayanımı yüksek olan pompalar özellikle de otel, hastane ve endüstrilerdeki atık suların tahliyesinde dalgıç pompalar için sorun yaratmakta olan elastik malzemeleri uzun yıllar rahatlıkla basabilmektedir. Şantiyelerde kazı sularının tahliye edilebiliyor. Ayrıca yağmur suyu ve taşkın sularının deşarj edilmesinde kullanılmakta olan Ukms serisi pompa¬ları, dizel motor ve römorklu olarak da üretildiği için işletmelerin yanı sıra belediyeler tarafından da tercih edilmektedir.

Muadillerine oranla ciddi fiyat avantajı sağlamakta olan Ukms serisi pompalar, kolay temizlenebilmesiyle de öne çıkıyor. Pompanın gövdesinde bulunan temizleme kapağı sayesinde, basılan akışkanın içerisinde bulunan büyük parti¬küller, pompayı tıkadığında pompanın, tesisattan sö¬külmesine gerek kalmadan bakımı yapılarak, çalışır hale getirilebiliyor. Kolay bakım özelliği,  acil müdahale durumunda sistemin kesintiye uğramadan çalışması açısından da büyük önem taşıyor.  

Masdaf Ukms serisi pompaları, kanalizasyon sularının ve endüstrilerdeki atık suların transferini de gerçekleştiriyor. Her türlü drenaj işlerinde etkili çözümler sunmakta olan ürün özellikle de sel baskınlarında biriken suların tahliyesinde ve yer altı su seviyesini düşürmek amacıyla da kullanılıyor.