Öncelikle fabrikalarında Covid-19 pandemi süreç yönetimini oluşturarak uygulamaya aldıklarını belirten Tansa Fabrika Müdürü Hikmet Rıza Yener, tüm personellerine Corona virüsten korunma tedbirleri eğitimi verdiklerini, koruyucu maske, eldiven ve dezenfektasyon ekipmanları dağıttıklarını ve kontrollü bir şekilde devam ettiklerini belirtti. Tüm fabrika alanında ulaşılabilir şekilde dezenfekte ürünleri monte edilerek kullanımlarının yapılmasının sağlandığını ifaden eden Yener, personel taşıma servis araçları antibakteriyel dezenfeksiyon uygulamaları ile temizlendiğini ve belli periyotlarla yaptırıldığını aktardı. Personel servislerindeki oturma kapasite düzeninin yüzde 50’ye indirilerek, maskeli ve sosyal izolasyon mesafesine uygun hale getirildiğini dile getirilen Yener, fabrikalarının tüm alanlarının biodisal şartlarına uygun dezenfektasyonlarla akredite ilaçlama firmasına yaptırıldığını ve belli periyodlarla yapılmaya devam edildiğini belirterek şunları söyledi:
“Tüm personel ve tedarikçi/müşteri girişleri fabrika güvenlik görevlileri tarafından ısı ölçer cihazlarla kontrol edilmeye başlandı ve devam etmektedir. Yemekhanemizin oturma kapasitesi yüzde 50’ye düşürüldü ve sosyal izolasyon mesafesine göre oturma düzeni belirlendi ve kontrollü bir şekilde devam etmektedir. Yemek ve içecek ekipmanları tabak, çatal, kaşık, bardaklar kullan at modeline geçildi. İçme suyu sebilleri kaldırıldı. Pet şişe su dağıtımına geçildi ve devam etmektedir. Çay molalarında tek kişi kullan, at bardaklara çay servisi yaparak tek tek vermektedir. Sosyal mesafe, koruyucu ve temizlik malzeme kullanımları sahada yönetimce kontrol edilerek gerekli uyarılar yapılarak devam etmektedir. Evden çalışabilecek beyaz yaka personellerimiz evden network bağlantılı çalışmaya başladı. 19 Mart-26 Haziran aralığını kapsayan kısmi dönüşümlü personel çalışma planı oluşturularak uygulamaya geçildi ve günlük kontrollerle güncellenerek yönetilmektedir.”  

Covid-19 pandemisinin tüm dünya insanlığının sağlığını tehdit etmesiyle başlayan süreçte (11 Mart 2020) Tansa ailesi olarak, “turnike geçiş sistemleriyle her yerde güvenli geçiş ilkesiyle” üreterek hizmet verdikleri ürünlerle ve yeni ürün modelleriyle “nasıl sağlıklı ve güvenli hijyenik geçiş  üniteleri yapabilecekleri ve tüm dünya insanlığının kullanımına sunabilecekleri” sorusu ile düşünmeye başladıklarını belirten Tansa Fabrika Müdürü Hikmet Rıza Yener, bunun için 8 Nisan tarihinde hijyen proje ekibi kurarak çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Çalışmalarının sonucunda her yerde güvenli ve sağlıklı geçiş dezenfeksiyon geçiş sistemlerini, 9 çözüm grubu ürünleriyle 21 Mayıs tarihi itibariyle oluşturduklarını belirten Yener, bu ürün çözüm grupları hakkında şunları söyledi:
“Dezenfeksiyon geçiş sistemleri ürünlerimizin en önemli özelliği; yüksek basınç uygulaması ile biyosidal ruhsatlı tüm dezenfektan hijyen kimyasallarını özel nozzlelarla pulvarizasyon püskürtme yöntemiyle beş mikronun altında zerrecikler halinde insanların boylarını algılayarak, göz ve mukoza bölgelerine temas ettirmeden üzerindeki kıyafetlerin hijyenini, ulaşılması zor bölgeler dahil, 2-3 sn gibi çok kısa zamanda tamamlayarak güvenli geçişi sağlamasıdır.

Dezenfeksiyon geçiş sistemlerimizin diğer önemli özelliklerinden biri de ürünlerde paslanmaz malzemeler kullanmamızdır. Paslanmaz malzemeler korozyona karşı mükemmel dayanımı olduğu gibi bakterilere ve oluşabilecek herhangi bir patojene karşı dirençlidir. Temizliği kolaydır temizlik için extrem karışımlar gerektirmez. Gıda ve sağlık sektöründe bu özellikleri sayesinde yaygın olarak kullanılır. Şık görünümü ve mekanik dayanıklılığı diğer tercih sebepleridir. Sanayi, tıp, gıda, kişisel bakım ekipmanları, beyaz eşya gibi kullanım alanı çok geniştir. Dezenfeksiyon geçiş sistemlerimiz access kontrol, termal kamera kontrol, ateş kontrol, maske kontrol, yüz tanıma kontrol, ağırlık kontrol gibi güvenli geçiş ve takip kontrol sistemleri entegreli bir şekilde çalışabilir. Turnike geçiş sistemlerimize vücut sıcaklığı, maske kontrolü gibi kontrol sistemlerini entegre ederek insanları kontrol bölgesine ve geçiş yönüne doğru yönlendirme yapabilmekteyiz. Turnikelerimize el dezenfektan sistem entegrasyonları ile, el dezenfektanı kullanmadan insan geçişine izin vermeyerek el hijyenini kontrol altına alabilmekteyiz.

Özetle; Tansa olarak güvenli geçiş turnikelerimizle hizmet verdiğimiz havaalanları, stadyumlar, metrolar, okullar, kamu kurumları, plazalar, hastaneler, üniversiteler, okullar, çocuk oyun alanları gibi insan geçişlerinin yoğun olduğu yerlere yeni ürünlerimiz ve geçiş sistem çözümlerimizle sağlıklı hijyenik geçişlerle de hizmet vermeye hazırız.”