2013 yılında iş makineleriyle de hedef kitlesine hizmet vermeye başlayan TürkTraktör, bu yıl iş makineleri üretimi gerçekleştirmek üzere önemli bir adım attı. Ankara’daki fabrikasına yaptığı yatırımla artık Case ve New Holland markalı kazıcı yükleyici iş makinelerini üretecek olan marka, bu alanda sektörün ihtiyacını yerli üretimle karşılayacak. TürkTraktör, bu yatırımı 27 Ocak Pazartesi tarihinde yaptıkları lansmanla duyurdu. 

TürkTraktör İş Makineleri İş Birimi Grup Müdürü Boğaç Ertekin’in açılış konuşması ile başlayan etkinlikte üretimi yapılan iş makineleri sergilendi. 

Bu yılın hemen başında iş makineleri alanında yerli üretime başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirten TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, Türkiye traktör pazarının öncü ve son 13 yıldır da kesintisiz lideri olan şirketlerinin bundan 6 yıl önce CASE ve New Holland marka iş makinelerinin Türkiye distribütörlüğüne başlayarak, yeni bir sayfa açtığını hatırlattı. Geçen süre zarfında, kuvvetli satış ve satış sonrası ağlarının tecrübeli çalışanlardan oluşan ekipleri ve genişleyen ürünleriyle bu alanda büyümeye devam ettiklerini açıklayan Özüner, bugün de iş makineleri sektörünün geleceğine duydukları güven ile önemli bir yeniliğe adım attıklarını belirtiyor. 

 Ankara’daki fabrikalarında yaptıkları ek yatırımla artık kazıcı yükleyicilerin, TürkTraktör’ün son teknoloji üretim hattında ‘yerli üretim’ olarak kullanıcılara sunulacağını açıklayan Özüner, Türkiye’de iş makineleri alanında hem esnek üretim tekniklerini hem de AGV (otomatik yönlendirmeli araç) sistemini kullanan ‘ilk şirket’ de olacaklarının altını çiziyor. Bu yeni girişimleriyle traktör pazarında olduğu gibi, iş makineleri sektörüne de yön vermeyi hedeflediklerini belirten Özüner, yerli üretime başlamalarıyla birlikte müşterilerinin, üretim esneklikleri, ürün ve yedek parçada maliyet avantajlarıyla daha fazla yararlanabileceklerini açıkladı. 


TürkTraktör’ün, ülkemiz otomotiv sektörünün halen faaliyette olan en eski üreticisi olduğunu dile getiren Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, ayrıca traktör pazarının en büyük üreticisi ve ihracatçısı konumunda olduğunu vurguladı. Tarım sektörünün gerek milli ekonomiden aldığı pay, gerek istihdama sağladığı katkı ile ekonomi için stratejik bir öneme sahip olduğunu dile getiren Çimen, Türkiye traktör pazarının ise, şu anda Avrupa’nın en büyük 3’üncü pazarı konumunda bulunduğunu açıklıyor. Bu önemli pazarda, 65 yıllık köklü geçmişleriyle ve bu sene 13. yılına taşıdıkları kesintisiz liderlikleriyle, ilk günden beri sektöre yön veren bir şirket olmanın gururunu yaşadıklarını açıklayan Çimen, uzun yıllardır iş ortağı oldukları CNH Industrial ile birlikte traktörlerini Amerika ve Avrupa başta olmak üzere 130’dan fazla ülkeye ihraç ettiklerini kaydediyor.

"ANKARA FABRİKAMIZDA ÜRETİME BAŞLAYACAK OLMANIN GRURUNU YAŞIYORUZ"

TürkTraktör’ün traktör üretimi, sektör liderliği ve ihracat performansı ile ispat ettiği gücünü, iş makineleri alanına da taşıyacağını belirten Cenk Çimen, gerek iç gerekse de dünya pazarlarında geleceğe daha da umutlu bakmalarını sağlayan başarılı performanslarından güç alarak, 2013 senesinde faaliyet alanlarını genişletmeye karar verdiklerini açıklıyor. Önemli bir potansiyeli olduğunu gördükleri iş makineleri sektörüne girdiklerini dile getiren Çimen, kullanım sahaları düşünüldüğünde, iş makineleri sektörünün oldukça geniş bir pazara hitap ettiğini ve de Türkiye iş makineleri sektörünün, pazar büyüklüğü olarak Avrupa’da 7’nci, dünyada ise 11’inci sırada yer aldığını açıklıyor. Çimen, pazarın yaklaşık yüzde 30’unu teşkil eden ve en çok talep edilen ürünler arasında olan kazıcı -yükleyicilerinin, Case ve New Holland markaları ile, Ankara fabrikalarında üretmeye başlayacakları için gururlu olduklarını sözlerine eklşiyor.

Tüm dünyada kalitesiyle kendini ispatlamış markalarına ait ürünlerin Türkiye’de üretilmesinin özellikle iç pazarda markaları adına avantaj sağlayacağını belirten CNH Industrial İş Makineleri Başkanı ve Asya, Ortadoğu ve Afrika Genel Müdürü Stefano Pampalone, bu son yatırımlarının, Türkiye ve TürkTraktör’ün üretim kabiliyetlerine ne kadar güvendiklerinin bir göstergesi olduğunu açıklıyor.