TürkTraktör, başarısının yanı sıra bir kez daha sosyal projeleriyle de gündeme geldi. Çalışanların gelişimini desteklemeyi ve tüm çalışanlara fırsat eşitliği sunmayı kendisine amaç edinen  marka, engelli çalışanlara yönelik olmak üzere 2018 yılında İŞKUR tarafından desteklenen “İşitme Engellilere Yönelik Sanal Gerçeklik Teknolojisiyle Teknik Eğitimler’ projesini hayata geçirmiş, 2019 yılında da Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile birlikte “Bir İşaretin Yeter” projesinde rol almıştı.  
 
TürkTraktör, bu yıl ise engelli çalışanların teknik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan  Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile  ‘Engelsiz Gelişim Platformu Projesi’ için iş birliği anlaşmasını imzalayarak bir kez daha engelli çalışanlarının yanında olduğunu gösterdi. TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ile TürkTraktör İK Direktörü Osman Özdemir'in liderliğinde gerçekleşecek proje, TürkTraktör’ün farklı fonksiyonlarından çalışanlarının da katımıyla yönetileceği açıklandı. 
Beş yıl içinde tamamlanması hedeflenen projenin TİSK’e bağlı 20 üye işveren sendikasının ve onlara bağlı kurumların da iş birlikleri geliştirileceği açıklandı. Böylelikle bu iş birlikleriyle platformdan yararlanacak çalışan sayısının en üst seviyelere taşınmasının hedefledniği belirtildi. 

TOPLUMSAL FARKINDALIĞA HİZMET DE EDECEK

Engelsiz Gelişim Platformu projesi kapsamında TürkTraktör Ankara Fabrikası’na kurulacak olan tasarım stüdyosunda e-eğitim içerikleri üretilecek ve bu içerikler kurulacak olan online eğitim platformu aracılığıyla görme, işitme ve bedensel engelli bireylere ücretsiz sunulacak.