CEM KARATAY -  İklimlendirme sektörünün 66 yıllık deneyime sahip ve 52 ülkeye ihracat yapan firması DemirDöküm’ün CEO’su Alper Avdel, yüksek kapasiteli (kaskad) cihazların üretimi için Bozüyük fabrikalarına önemli bir yatırımda bulunduklarını ve yatırımları ile Türkiye’yi kaskad cihazların üretim üssü haline getireceklerini vurguladı.

Bozüyük fabrikalarına 5 yılda toplamda 200 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdikleri bilgisini paylaşan Avdel, her sene cirolarının yüzde 1,7’sini Ar-Ge harcamalarına ayırdıklarını ve 40 milyon TL’lik düzenli yatırım yaptıklarını ifade etti.

Avdel, gerçekleştirdikleri yeni kaskad yatırımları ile Vaillant Grup’un kaskad cihazlarının üretim sorumluluğunun kendilerine emanet edildiğini, Türkiye’yi gruplarının kaskad üretim üssü yapacaklarını söyledi.

10 BİN ADET ÜRETECEK, 29 ÜLKEYE SATACAK

Yeni üretim hattı, makina parkı, altyapı ile iş gücü yatırımlarını kapsayan proje ile yıl sonuna kadar 10 bin adet üretmeyi hedeflediklerini dile getiren Avdel, ilk siparişleri Almanya, Avusturya, Belçika, Çin, Fransa, İspanya, İtalya ve Rusya’dan aldıklarını ve cihazların 29 ülkeye ihracatını yapacaklarını dile getirdi.